MENIU

Candidații la prezidențiale, sub lupa jurnalistului de investigații Liviu Alexa: Ciolacu nu e Dragnea. Îi va sacrifica fără emoții

Jurnalistul Liviu Alexa

Miza alegerilor din această tomană este una uriașă, mai ales atunci când vorbim despre scrutinul pentru prezidențialele care vor da președintele țării pentru următorii 5 ani. Jurnalistul de investigații Liviu Alexa a realizat o analiză a situației actuale de pe scena politică, bazată pe o fină observație a principalilor lideri politici aflați "în cărți" pentru scrutinul care va da președintele României. De ce evită Marcel Ciolacu să facă anunțul oficial privind candidatura sa la funcția supremă în stat, cu ce "provocare" s-ar putea confrunta Nicolae Ciucă, dar și care sunt șansele lui Geoană și Simion de a intra în cursă. Pentru a obține puterea, liderii politici trebuie însă să facă și ceva sacrificii, atrage atenția Alexa, menționând că "Ciolacu nu e Dragnea și îi va sacrifica fără emoții".

"Marcel Ciolacu tace si face. S-a decis sa candideze. A gasit filiera de sprijin, britanicii, asa cum foarte bine a observat primul Cozmin Gusa. E o fereastra de oportunitate perfecta pe care va intra Ciolacu, un politician care pare sa aiba o strategie, pe burta, ca apa-i mica, ne ridicam cand creste:

Ciuca, optiunea americanilor, e mort politic cu acest scandal al cartii neaparute pe marketingul careia a (...) milioane de euro bani publici. Presa useristofila s-a cocotat deja pe subiect, nu va scapa, ba e posibil sa se lase si cu un dosar penal, ma mir ca procurorii ezita sa se sesizeze.

- America e prea ocupata cu Harris si Trump, acolo e razboi total, nu au timp licuricii de "detalii", a simtit si lon Marcel Ciolacu si au simtit si britanicii ca pot sa ia fata tuturor, inclusiv francezilor

- Geoana e pa si pusi. Fara Partidul Social Democrat in spate, ar fi fost bine sa accepte de la Ciolacu postul de comisar european, dar nici pe ala nu cred ca il mai poate negocia.

- George Simion va fi sprijinit de Ciolacu sa intre in turul 2. E singura varianta de a evita un proces de ura gen #ciumarosie care i-ar fi letal daca ar intra cu Lasconi in finala", spune Liviu Alexa, intr-o postare pe Facebook. 

Potrivit jurnalistului de investigatii, "anvergura subtila pe care a luat-o Ciolacu in ultima saptamana a fost remarcata deja la Cotroceni".

Astfel s-ar explica, spune Liviu Alexa, faptul că primarul sectorului 3 Robert Negoiță a fost chemat vineri de urgență la DNA pentru audieri. 

"Semnul nervilor lui Klaus lohannis este punerea sub acuzate a lui Robert Negoita, un lider important din PSD si atac la Ciolacu", a spus acesta.

Mai mult, Alexa susține că pe lista lui Klaus Iohannis s-ar afla 20 de baroni PSD, "toți arestabili".

"Si aia 20 de baroni STIU ca vor urma la taiere, de aia si il preseaza intern pe Ciolacu sa nu candideze la Cotroceni. Hahaha, doar ca Marcel Ciolacu nu e Dragnea si ii va sacrifica fara emotii. Daca ajunge la Cotroceni, baronii nu vor mai conta. Tot ce conteaza e PUTEREA", afirma Liviu Alexa.