MENIU

Când medicii greşesc şi oamenii mor. Cele mai cunoscute cazuri soldate cu dosare penale

<p>Ioan Gyuri Pascu </p>

Medicii sunt şi ei supuşi greşelilor, chiar dacă au depus un jurământ ca vor salva vieţi în fiecare zi. Daca anchetatorii vor dovedi ca diagnosticul in cazul lui Ioan Gury Pascu a fost pus gresit, atunci acest caz s-ar adauga in lunga lista cu dosare penale celebre al caror obiect in constituie erorile doctorilor români.

Avea 11 ani când şi-a pierdut viaţa nepoata fostului cosmonaut Dumitru Prunariu. Fetiţa, care se afla într-o tabără la Constanţa, s-a simţit rău iar parinţii au chemat o ambulanţă privată. Medicul care a consultat-o a diagnosticat-o cu faringo-amigdalită şi enterocolită.

Cum starea fetei s-a înrăutăţit de la o oră la alta, medicii de la Institutul „Matei Balş” nu au mai putut face nimic. A murit din cauza unei meningite severe. Ulterior cazul a ajuns şi pe masa politistilor într-un dosar de moarte suspectă.

Tot pentru moarte suspectă fac investigaţii oamenii legii şi după moartea lui Ioan Gury Pascu. Tratat cu un calmant de primul medic chemat prin 112, Gyury Pascu a murit la două oare din cauza unui infarct miocardic. Oamenii legii vor sa afle acum cine a greşit şi mai multe anchete au fost demarate de ministerul sănătăţii, serviciul de ambulanţă şi colegiul medicilor.

Un alt caz dubios a fost cel al fotbalistului dinamovist Patrick Ekeng. Potrivit anchetatorilor , sportivul nu a fost resuscitat nici pe teren şi nici în ambulanţă.

 In iulie, unei femei supuse unei intervenţii chirurgicale ginecologice la Spitalul CF2 i-a fost transfuzată o altă grupă de sânge. Ulterior, Parchetul de pe lângă Judecătoria sectorului 1 a deschis un dosar penal in rem pentru vătămare corporală din culpă, iar instituţia a fost amendată de minister. In aceeasi luna, un bărbat a fost filmat la spitalul de arşi pe un pat cu rănile acoperite de larve.

Până acum, dosarele cu medici penali nu au fost soluţionate în instanţă.

Mai multe articole despre:
0 măsuri medici dosare penale anunţ decizii