MENIU

Cancelaria preşedintelui Iohannis, desfiinţată după plecarea lui Dan Mihalache

Cancelaria Preşedintelui, condusă până în luna iunie de Dan Mihalache, a fost desfiinţată, după ce fostul ei şef a fost numit în funcţia de ambasador al României în Marea Britanie, atribuţiile şi structurile din subordine fiind preluate direct de către preşedintele Klaus Iohannis, scrie news.ro.

În campania electorală pentru alegerile prezidențiale, Dan Mihalache s-a ocupat de strategie, cercetarea de piaţă şi mesajele politice. Dan Mihalache a ocupat și funcția de secretar general adjunct al Senatului, după ce a deţinut poziţia de secretar general adjunct al Guvernului între mai 2012 şi noiembrie 2012.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat în aprilie că a aprobat desemnarea lui Dan Mihalache ca ambasador al României la Londra, numele său urmând a fi înaintat Parlamentului alături de alte 20 de propuneri, printre care se numără şi cele pentru reprezentanţele de la Chişinău şi Budapesta.

Întrebat la TVR despre informaţiile potrivit cărora şeful Cancelariei prezidenţiale ar urma să fie desemnat ca ambasador la Londra, Iohannis a confirmat faptul că acesta "a fost propus". ''Am aprobat această solicitare'', a precizat preşedintele. El a adăugat că are ''în lucru un pachet de aproximativ 20 de poziţii de ambasador'' pe care le-a aprobat.