MENIU

Borbely: Hunor poate conduce Ministerul Culturii până când preşedintele îi semnează demisia

Borbely: Hunor poate conduce Ministerul Culturii până când preşedintele îi semnează demisia

Vicepreşedintele politic al UDMR, Laszlo Borbely, spune că Ministerul Culturii poate fi condus de Kelemen Hunor până când preşedintele Traian Băsescu îi semnează demisia, iar abia apoi "se impune o numire”, în termen de maxim 90 de zile.

Întrebat, vineri, într-o conferinţă de presă, când va face UDMR o nouă propunere pentru portofoliul Culturii şi pentru funcţia de vicepremier, Laszlo Borbely a răspuns că Uniunea încă aşteaptă ca preşedintele Traian Băsescu să semneze demisia lui Kelemen Hunor din Guvern, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Aşteptăm deocamdată, este o situaţie în care, constituţional vorbind, până când nu semnează preşedintele această demisie a domnului Kelemen Hunor, el poate conduce frâiele ministerului. După această decizie, în 45 de zile poate fi numit un alt ministru ca să asigure interimatul şi după alte 45 de zile se impune o numire. Asta nu înseamnă că nu poţi să o faci mai repede. Deocamdată, suntem în faza în care domnul Kelemen Hunor este acolo, pentru că nu a fost semnată demisia lui de către preşedinte”, a declarat Borbely.