Bogdan Mazuru, avizat favorabil în comisiile de specialitate ca ambasador în Austria
Comisiile reunite pentru politică externă ale Parlamentului au avizat marți favorabil, cu 19 voturi "pentru" și două "împotrivă", nominalizarea lui Bogdan Mazuru ca ambasador în Austria.
Bogdan Mazuru a susținut în fața Comisiilor pentru politică externă ale Camerei Deputaților și Senatului că își propune consolidarea relațiilor politice și economice cu Austria, care, în opinia sa, se află la un "nivel foarte solid".
"Mă refer la menținerea unui ritm consistent de contacte la nivel înalt, dar și la un nivel mai dinamic al relațiilor la nivel sectorial. (...) Când vorbesc de relații economice, relația economică cu Austria este una specială, aceasta este dată de rolul și locul Austriei în economia românească și trebuie să ne gândim la două domenii — cel energetic și cel financiar și de asigurări, acolo unde Austria are o pondere foarte însemnată. Trebuie să menținem acest nivel de interes austriac pentru România la un nivel ridicat și să menținem interesul companiilor austriece pentru piața românească", a arătat Mazuru.
El a precizat că un alt obiectiv este legat de anul 2019, când România în semestrul II va deține președinția rotativă a UE, considerând că trebuie gândite proiecte pe care România să le poată promova în comun cu Austria pentru anul respectiv.
Bogdan Mazuru a menționat că își propune ca relația cu comunitățile de români din Austria să fie cât mai strânsă și să urmărească respectarea drepturilor românilor care muncesc în Austria, libertatea de circulație, accesul liber la piața muncii, dar și stabilirea unei legături strânse din punct de vedere cultural.
Comisiile reunite pentru politică externă din Parlament audiază marți șase dintre cei 14 nominalizați pentru funcțiile de ambasadori — Luminița Odobescu, Mihnea Motoc, Bogdan Mazuru, Adrian Cosmin Vieriță, Mihai Constantin Coman, Viorel Moșanu.