MENIU

Bogdan Aurescu: Amenințarea de a utiliza forța împotriva unui stat NATO este inadmisibilă

Ministrul român de Externe, Bogdan Aurescu, și-a exprimat, sâmbătă seară, într-o postare pe Twitter, deplina solidaritate cu Danemarca, în contextul afirmațiilor ambasadorului rus, la Copenhaga, privind consecințele unei eventuale participari a statului scandinav, la sistemul antirachetă al NATO, și a subliniat că amenințarea de a utiliza forța, împotriva unui stat NATO, este inadmisibilă, informează HotNews.ro.

Aurescu menționează, în postarea sa pe Twitter, că este total de acord cu ministrul de Externe danez, care a spus că remarcile ambasadorului rus au fost "inacceptabile", adăugând că "Rusia știe foarte bine că scutul antirachetă al NATO este defensiv și nu este îndreptat împotriva sa". Aurescu și-a exprimat "deplina solidaritate cu Danemarca, în calitate de aliat NATO al României, în chestiunea declarației ruse, privind apărarea antirachetă".

"Amenințarea de a utiliza forta împotriva unui stat NATO este inadmisibilă. Sistemul de apărare antirachetă este numai pentru autoapărare, așa cum este definită de Carta ONU, și nu are nimic de a face cu Rusia", a mai precizat șeful diplomației române.

Ambasadorul Rusiei în Danemarca a avertizat, sâmbătă, statul scandinav să nu se alature sistemului antirachetă al SUA si NATO, pe care Moscova îl consideră o amenințare, amintește Agerpres.

"Nu cred că danezii sunt pe deplin conștienți de consecințele alăturarii Danemarcei la sistemul antirachetă, condus de americani. Dacă se va întâmpla acest lucru, navele daneze vor deveni ținte pentru rachetele nucleare rusești. Danemarca ar deveni parte a amenințării împotriva Rusiei, ar fi mai puțin pașnică și relațiile cu Rusia ar fi afectate", a apreciat Mihail Vanin, într-un articol de opinie, publicat de cotidianul Jyllands-Posten.

 

 

Mai multe pe HotNews.ro.