MENIU

Blocaj total, în coaliție. USRPLUS vrea guvern fără Cîțu, PNL tocmai a anunțat că îl susține în continuare

Coaliția de guvernare, aproape de colaps. Ce variante au ca să rămână la putere? Foto/Inquam

Deputatul USRPLUS, Iulian Bulai, a declarat, pentru REALITATEA PLUS, că singura opțiune, în momentul de fată, este demiterea lui Cîțu și nominalizarea altei persoane pentru funcția de premier. PNL, în schimb, tocmai a reiterat susținerea lui în fruntea Executivului.

„Cine trebuie să plece este Cîțu, nu miniștrii noștri. El a făcut un act de agresiune față de un al doilea ministru USRPLUS. Cerem eliberarea lui din funcție. Un om trebuie să plece din guvern, Florin Cîțu, nu minștrii noștri. Sper ca PNL să aibă înțelepciunea de a veni cu o propunere de șef de guvern bun, nu să se ajungă la moțiune. Nu poti justifica un premier care se comportă agresiv. În ședința de coaliție mergem să vorbim cu Orban și Kelemen. Opțiunea rămâne, Cîțu pleacă. Altfel, moțiunea trece.

Românii trebuie să câștige din această decizie. Un PNDL care însemană bani pentru campania lui Cîțu nu e în interesul românilor. Dacă solicitarea nu este aplicată, moțiunea de cenzura este pregătită.

Am avut 10 prevederi pentru a nu repeta un nou PNDL. Am depășit momentul PNDL, Cîțu trebuie să plece. La ora 15 ne vom întâlni, iar solicitarea rămâne. Alt premier din partea PNL.

După ce această moțiune va trece, vom face alt guvern, cu Orban, cu Bolojan. Sunt persoane. Cîțu nu mai are legitimitate. Nu există alte opțiuni decât cu PNL cu USRPLUS. Mă bucur să văd maturitate în delcarațiile președintelui Orban și sper în eliberarea din funcție a lui Cîțu. Nu cred că va avea curaj Cîțu să demită miniștrii USRPLUS, moțiinea e pe masă, e va fi imediat depusă”, a declarat pentru REALITATEA PLUS, Iulian Bulai.

Virgil Guran, liderul senatorilor liberali a declarat, la REALITATEA PLUS, că în Biroul Politic Național al PNL a fost reiterată susținerea lui Florin Cîțu în poziția de premier.

„Azi, în Biroul Politic Național s-a discutat că există susținere pentru pemierul Florin Cîțu, deci căutăm alte soluții de conciliere în coaliție. Trebuie să se ajungă la discuția că se poate merge cu Cîțu, eventuale modficări la programul „Anghel Saligny”. Noi nu ne dorim deloc să ajungem la moțiune de cenzură, dar văd că cei de la USRPLUS sunt foarte hotărâți să facă o moțiune. O alianță cu PSD nu este posibilă, ne-am revenit greu după alianța cu ei. Cred că nu există soluție să se ajungă la înlăturarea lui Cîțu de la conducerea guvernului. Noi decontăm deeja capital electroal, dar pare o situație fără ieșire. Este clară situația, cel puțin la acest moment s-ar putea ajunge la moțiune. Sper ca, în urma ședinței de coaliție să se renunțe la cererea de îndepărtare a lui Florin Cîțu de la guvern”, a declarat Virgil Guran.