MENIU

Bernd Fabritius: Cotele de refugiați sunt importante pentru solidaritatea UE

Bernd Fabritius

Bernd Fabritius, politican german născut la Sibiu, în prezent deputat în Bundestag, a vorbit în emisiunea Jocuri de Putere de la Realitatea TV despre necesitatea unei solidarități europene în criza refugiaților. 

Bernd Fabritius a subliniat că Germania a cerut stabilirea unor cote de refugiați pentru fiecare țară deoarece este necesară o solidaritate europeană. El a subliniat că cifra alocată României nu este de fapt foarte mare. 

"Germania cerut stabilirea unor cote în Europa de la bun început, deoarece este necesară o solidaritate europeană. Așa s-a ajuns la cotele care s-au stabilit acum, la cele peste 6.000 de persoane pe care trebuie să le accepte România. Cât de serios vorbim de cota de 6.000 pentru România însă când la Munchen sosesc zilnic 10.000 de oameni? E un fleac. Sunt importante însă pentru solidaritatea UE, ca semnal că Europa este un proiect de solidaritate și de pace", a explicat deputatul german.

Fabritius a explicat însă că înțelege și argumentele României. 

"Eu personal în primul rând m-am gândit că și țările care refuză cotele dorite ar trebui să se gândească la Europa ca la un cerc de state solidare. Nu o șosea cu o bandă într-un singur sens. La a doua privire am avut însă cât de cât o înțelegere față de situația unor țări care au respins cotele. România, spre exemplu, are o problemă cu integrarea socială a romilor. Nu fac o comparație între romi și refugiați. Dar există o necesitate de integrare a lor care solicită un efort. După părerea mea trebuie ținut cont și se situațiile acestea. Am avut deci o înțelegere față de România care a spus că nu poate prelua atâți refugiați pe cât ar dori UE", a spus Fabritius.

Mai multe articole despre:
Germania România refugiaţi Bernd Fabritius