MENIU

Băsescu:Voi avea discuţii cu FMI după ce revin în ţară privind politica fiscal-bugetară a Guvernului

Băsescu:Voi avea discuţii cu FMI după ce revin în ţară privind politica fiscal-bugetară a Guvernului

Preşedintele Băsescu a declarat, la Aeroportul H.Coandă, înainte de plecarea la Summit-ul UE-Africa, că va avea discuţii cu FMI, după ce va reveni de la Bruxelles, pentru a discuta despre "politica fiscal-bugetară greşită" a Guvernului, care, prin cele 35 de taxe noi, nu a generat venituri la buget.

"Cu Fondul Monetar Internaţional voi avea discuţii după ce mă voi întoarce, nu am avut timp să organizez astfel de discuţii, legat de ceea ce eu consider greşit, şi anume politica fiscal-bugetară, pentru că nu am crezut niciodată în varianta creşterii aberante a taxelor pentru a genera venituri în buget", a spus şeful statului.

Potrivit preşedintelui Băsescu, se probează că cele 35 de taxe care au fost introduse de Guvernul Ponta nu au generat veniturile aşteptate, planificate în bugetul de stat.

"Este clar că ceva este greşit, iar susţinerea pe care eu o am - şi o voi explica Fondului şi voi cere să analizăm împreună cu Guvernul această abordare - este să ajustăm aceste cheltuieli umflate excesiv, în actualul buget, la veniturile pe care le putem obţine fără să mai introducem taxe suplimentare", a mai spus Băsescu.

Preşedintele Traian Băsescu participă, miercuri şi joi, la Bruxelles, la lucrările Summit-ului UE-Africa. Şeful statului urmează să participe, de asemenea, în 4 aprilie, la summit-ul european pentru incluziunea romilor.

Mai multe articole despre:
buget guvern Traian Băsescu preşedinte FMI