MENIU

Băsescu: Tăriceanu joacă supendarea cu Ponta, la ordinul lui Voiculescu

<p>TRAIAN BĂSESCU</p>

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, marţi, că suspendarea sa este jucată de Călin Popescu Tăriceanu, cu premierul Victor Ponta, la ordinul lui Dan Voiculescu, pentru graţierea acestuia înainte de alegerile prezidenţiale.

Traian Băsescu a spus, într-o emisiune a postului B1 TV, că Tăriceanu ”joacă suspendarea, împreună cu Victor Ponta, la ordinul lui Dan Voiculescu” şi a opinat că Voiculescu nu crede că Iohannis sau Ponta l-ar graţia, după ce ar câştiga alegerile, scrie Mediafax.ro.

”Îi forţează pe cei doi să facă suspendarea pentru graţierea domniei sale. Victor Ponta a realizat ce s-ar întâmpla, numai de la faza cu naziştii, şi îşi imaginează ce s-ar întâmpla cu o suspendare care nu are nicio treabă cu încălcarea Constituţiei, pentru că nu ar accepta nicio ţară din Europa şi nici SUA”, a spus preşedintele Băsescu.

El a adăugat că sunt ”foarte puţini oameni care rezistă la presiunea mediatică”, numindu-i pe Emil Boc, Elena Udrea ”şi încă vreo doi”. ”În rest, se pun pe burtă şi spun sărut mâna oricărui varan sau mogul”, a adăugat Băsescu.

Întrebat dacă personal ar fi tentat de această variantă a suspendării, Traian Băsescu a precizat că ”deasupra interesului unui joc politic”, pentru el funcţionează interesul naţional”.

”Acum ar fi extrem de rău pentru români să treacă printr-o instabilitate politică”, a spus Băsescu, adăugând că, în contextul deciziilor luate la Summit-ul NATO, este ”respsonsabilul politic numărul unu”, în acest sens cerând unor instituţii trecerea la aplicarea deciziilor luate la acest Summit.