MENIU

Băsescu s-a interesat despre crearea unei UNIVERSITĂŢI REGIONALE la Timișoara

Băsescu s-a interesat despre crearea unei UNIVERSITĂŢI REGIONALE la Timișoara

Președintele Traian Băsescu s-a întâlnit, separat, duminică, la Timișoara, cu primarul Nicolae Robu (PNL) și cu rectorul Universității de Vest din Timișoara, Marilen Pirtea, în discuțiile cu cei doi șeful statului interesându-se despre crearea unei universități regionale la Timișoara.

Duminică la prânz, președintele Traian Băsescu s-a întâlnit, la Primăria Timișoara, cu primarul Nicolae Robu (PNL), iar în cadrul discuției, șeful statului s-a interesat de comasarea tuturor universităților timişorene și crearea unei universități regionale, la Timișoara, transmite corespondentul MEDIAFAX.

“Nu știu dacă sunteți la curent, dar, când am fost rector la Universitatea Politehnică, s-a încercat cu Universitatea de Medicină formarea unui consorțiu universitar. S-a și votat uniunea din partea Politehnicii, însă la Medicină nu s-a mai apucat votarea consorțiului. Între timp, eu am plecat pe alte drumuri și nu s-a mai concretizat. Pe atunci eram și senator și domnul Daniel Funeriu era ministru al Educației și știe foarte bine problema. Noi ne-am înțeles foarte bine în acel timp, chiar dacă eram pe poziții adverse din punct de vedere politic. Dumnealui știe foarte bine proiectul nostru“, a declarat primarul Timișoarei, Nicolae Robu.

După discuția cu primarul Nicolae Robu, Băsescu s-a dus la Universitatea de Vest din Timișoara (UVT), unde s-a întâlnit cu rectorul Marilen Pirtea, dar și cu mai mulți membri ai Consiliului de Administrație ai universității.

Întâlnirea de la UVT s-a desfășurat cu ușile închise, însă, la final, rectorul a declarat presei că președintele s-a interesat de posibilitatea creării unei universități regionale la Timișoara.

Şeful statului a participat la o dezbatere la Timişoara, pe tema "Continuarea modernizării statului pe domeniile educaţie, sănătate şi administraţie publică", la invitaţia Fundaţiei Mişcarea Populară.