MENIU

Băsescu, prima reacție după desecretizarea protocolului SRI-DNA: ”Vai, ce dor, ce chin, ce jale”..

Fostul președinte Traian Băsescu a postat pe pagina sa de Facebook un mesaj în care ironizează desecretizarea protocoalelor SRI-DNA. Fostul șef de stat a declarat după publicarea protocolului, că acesta demonstrează că în mandatul lui sunt invocate doar cinci hotărâri ale CSAT, dintre care patru se referă la antiterorism şi contraterorism, activităţi aflate în sarcina DIICOT şi a Parchetului General, şi doar una se referă la combaterea corupţiei, a fraudei şi a spălării banilor. De asemenea, Băsescu se întreabă cum rămâne cu minciuna unora care susţin că implicarea SRI în activitatea DNA a fost generată de hotărârile CSAT şi stabilite prin decizia sa de preşedinte.

Iată mesajul lui Băsescu:

”Vai ce chin, ce dor, ce jale jale!
S-a publicat protocolul semnat in 2009 intre Ministerul Public si SRI. Din cele 18 pagini ale protocolului, 2 sunt dedicate nominalizării legilor, ordonantelor de urgenta, hotărârilor de guvern si hotărârilor CSAT care constituie izvorul conţinutului protocolului. 
Si ce sa vezi?! 
Din mandatul meu, sunt invocate 5 hotărâri CSAT, din care 4 se referă la antiterorism si contraterorism, activităţi aflate în sarcina DIICOT şi a Parchetului General. Doar hotărârea CSAT nr. 17/2005, se referă la combaterea corupţiei, a fraudei si a spălării banilor. În acestâ hotărâre, instituţiile implicate sunt : Ministerul Finanţelor Publice , Ministerul Public, Parchetul Naţional Anticorupţie şi Ministerul Justiţiei. Nici vorbă de implicarea SRI prin decizia CSAT.
Si atunci cum Dumnezeu rămâne cu minciuna incrâncenată a propangandiştilor Bogdan Chireac, Doru Buşcu, Abraham,Liviu Mihaiu, Mihai Gîdea, Mircea Badea, Radu Tudor, Cornel Nistorescu şi mulţi mulţi altii, care de ani de zile susţin că implicarea SRI in activitatea DNA a fost generată de hotărârile CSAT stabilite prin decizia “UNICULUI” membru al acestei instituţii, desigur, Băsescu.
Cum rămâne cu propaganda mincinoasă latrăilor? 
Vai ce chin, ce dor, ce jale !”, a scris acesta.