MENIU

Băsescu: Președintele nu poate fi scos din mecanismul de desemnare a șefilor de la Armată și Interne

Președintele țării nu poate fi scos din mecanismul de desemnare a șefilor de la Armată și de la Interne, a declarat, duminică, fostul președinte Traian Băsescu.

"Ei vor să-l izoleze pe Iohannis cât se poate de mult. Rețineți, președintele este comandantul Armatei. Este revoltător că-l scot de la interne, darămite să-l scoți de la Armată. Că și ăia sunt militarizați, internele. Deci, comandantul Armatei vrei să afle din presă cine a fost numit șeful serviciului de informații al Armatei?! Nu se poate! Mai ales că acest șef al serviciului de informații al Armatei este direct subordonat ministrului, nici măcar direct subordonat șefului de Stat Major. A fost șefului de Stat Major.) Eu i-am atenționat în Parlament, am votat împotrivă la interne", a afirmat Traian Băsescu la România TV.

În urmă cu o săptămână, președintele Klaus Iohannis a declarat că adoptarea de către Senat a OUG privind Direcția Generală de Protecție Internă a Ministerului de Interne, prin care este eliminat avizul CSAT din numirea și eliberarea din funcție a șefului DGPI, este o eroare, arătând că, în "ultimă instanță", o va ataca la Curtea Constituțională a României.

Mai multe articole despre:
Băsescu interne iohannis armana