MENIU

Avocatul motociclistului accidentat de Monica Macovei va depune PLÂNGERE împotriva fostului ministru al Justiției

Plângere împotriva Monicăi Macovei

Avocatul motociclistului accidentat de Monica Macovei anunță că va depune plângere împotriva fostului ministru al Justiției. Aceasta este anchetată pentru că a provocat un accident pe 8 octombrie, care s-a soldat cu rănirea unei persoane. Poliția spune că Macovei avea viteză prea mare, a intrat pe contrasens și a lovit motociclistul care conducea regulamentar. 

Avocatul motociclistului a spus în sala de judecată că după ce clientul lui se va face bine va depune plângere împotriva ei. De cealaltă parte Monica Macovei l-a dat în judecată pe procurorul care anchetează accidentul pentru proasta gestionare a probelor din dosar. Fostul ministru dă vina pe motociclist și spune că acesta a intrat în aripa mașinii sale. 

În același timp, Monica Macovei îl acționează în judecată pe procurorul de caz, care anchetează accidentul rutier în care a fost implicată. Macovei îl acuză pe procuror de proastă gestionare a probelor din dosar.

Procedura de asigurare a dovezilor este o procedură specială, urgentă, cu un scop limitat, respectiv acela de conservare a unor dovezi necesare față de care există riscul ca acestea să dispară, să se modifice sau să fie greu de administrat în viitor. Magistrații au stabilit un prim termen pentru data de 24 noiembrie.

Fostul ministru al Justiției a cerut și o nouă expertiză a mașinii și vrea să fie audiată atât ea, cât și pasagerul care se afla în dreapta ei în momentul în care a avut loc accidentul grav de circulație.

Au trecut peste o lună de când fostul ministru al Justiției a fost implicată în accidentul soldat cu lovirea gravă a unui motociclist.

Anchetatorii au stabilit deja că Monica Macovei nu a adaptat viteza la condițiile de drum, a intrat pe contrasens provocând accidentarea motociclistului.

Accidentul s-a produs în urmă cu mai mult de o lună, iar motociclistul rănit, de 56 de ani, a fost dus urgent la spital. Starea sa s-a agravat după trei zile. Bărbatul, internat inițial la Spitalul Județean Constanța, a fost dus la Spitalul de Urgență Floreasca din Capitală cu elicopterul SMURD.

Poliţiştii rutieri au fost sesizaţi, sâmbătă, 8 octombrie, cu privire la producerea unui accident rutier, pe DN 39, între municipiul Mangalia şi localitatea 2 Mai.

La locul evenimentului, poliția a chemat un expert care a formulat o concluzie preliminară. Se pare că fostul ministru al Justiției circula dinspre 2 Mai către Mangalia, a intrat într-o curbă și nu a adaptat viteza la condițiile de drum, a intrat apoi pe contrasens, lovind frontal un motociclist.

Monica Macovei susține că nu a provocat accidentul, pentru că nu a pătruns pe contrasens și că motociclistul i-ar fi lovit mașina. Cercetarea de la fața locului a stabilit că faptele ar fi fost cu totul altele. 

Mai multe articole despre:
macovei accident audieri expertiza judecata procuror