MENIU

Averea uriașă a "vânătorului de impostori" Valeriu Nicolae, pe care un fost coleg din USR l-a făcut mincinos, mârlan și tupeist

Când și-a depus candidatura pentru un loc în Camera Deputaților, ca independent, Valeriu Nicolae Ciolan, așa-zisul „vânător de impostori”, a afișat o avere impresionantă.

Pe lângă două case la Jilava, unde își are și domiciliul, Valeriu Nicolae Ciolan are și două autoturisme. Conturile sunt și ele pline: în lei, euro, dolari americani și dolari canadieni. Candidatul independent a adunat echivalentul a 450.000 de euro din 2003 până în prezent. La un calcul simplu, bărbatul a pus deoparte, în ultimii 17 ani, circa 2.000 de euro în fiecare lună, fără cheltuielile zilnice sau achizițiile de case și mașini.

 

sursă: Newsweek.ro

 

Conform declarației sale de avere, la rubrica de salarii, Ciolan a încasat dividende de peste 57.000 de lei în 2019, din profitul firmei B.Y.N.D. Consultancy SRL. Firma a fost înființată în 2018, iar el este unicul asociat.

Statul paralel își încordează mușchii: atac orchestrat la adresa jurnalistei Anca Alexandrescu, după dezvăluirile despre UNColdea

În numai șase luni de funcționare din 2018, firma a făcut un profit net de aproape 142.000 de lei, fără nici un angajat. Pentru acest fapt, „vânătorul de impostori” a cheltuit puțin sub 22 de mii de lei. Pe scurt, Ciolan a produs pentru sine, ca unic asociat, peste 140.000 de lei din activități de consultanță pentru afaceri și management.



Despre personajul controversat care visează să ocupe un loc în plenul Deputaților a vorbit și fostul ministru al Fondurilor Europene, Cristian Ghinea: „sociopat, mârlan, mincinos, tupeist, atotștiutor și toxic”, așa l-a descris Ghinea pe Valeriu Nicolae Ciolan într-o lungă postare în care a venit și cu dezvăluiri.

„A fost o vreme când aș fi sărit în foc pentru Valeriu. (…) Adevărul e că am fost o gașcă haioasă la guvernare în 2016. (…) Apare într-o zi Valeriu cu un șifonier pe roți cu costume șmechere, probabil de la un outlet pe care-l știa: hai, mă, alegeți-vă! (…) Venea, dispărea, reapărea și, invariabil, striga cât de proști sunt toți din cameră și de cele mai multe ori ieșea trântind ușa.” În acest fel l-a caracterizat Cristian Ghinea pe așa-numitul „vânător de impostori”.



Și istoricul Marius Oprea a scris un articol întreg despre legăturile lui Valeriu Nicolae Ciolan cu structurile ascunse. Așa-zisul „vânător de impostor” l-a acuzat pe Cătălin Harnagea, fostul director al Serviciului de Informații Externe, că este „turnător” invocând un dosar vechi din 1986. 



„Eu ştiu că tot ce atinge Securitatea, maculează. Şi l-a atins, din păcate, şi pe domnul Nicolae. (…) Cum o fac şi ”agenţii de influenţă” de care se folosesc aceştia, atunci cînd vor să plătească nişte poliţe. Printre care, cu tristeţe, îl regăsesc acum pe Valeriu Nicolae. Nu întreb de unde ştie ce cuprind arhivele Securităţii.”, scria istoricul Marius Oprea într-un articol din 2020.