Aurelian Bădulescu, semnal de alarmă, după adoptarea tacită a Autonomiei Ținutului Secuiesc: Domnule Ciolacu, ați girat o CERERE DE DIVORȚ între PSD și Ardeal
Aurelian Bădulescu cere public președintelui interimar al PSD, Marcel Ciolacu, ca, în calitatea sa de președinte al Camerei Deputaților, să explice "grava neglijență" de care a dat dovadă în contextul aprobării tacite, fără dezbatere, în Cameră, a Legii privind autonomia Ținutului Secuiesc.
"Scuze și explicații clare și urgente, domnule Ciolacu!", notează Aurelian Bădulescu, miercuri, într-o scrisoare publică.
Potrivit sursei citate, Bădulescu îi cere public lui Marcel Ciolacu, liderul interimar al PSD, ca în calitatea sa de președinte al Camerei Deputaților, "să explice urgent grava neglijență a domniei sale și a celorlați parlamentari" în contextul aprobării tacite a Legii autonomiei Ținutului Secuiesc.
Aurelian Bădulescu trage un semnal de alarmă asupra consecințelor negative pentru societatea românească. "Sunt deja produse, dar ele se vor intensifica în contextul în care nu vor fi scuze și explicații publice din partea responsabililor", spune Bădulescu.
"În calitatea sa de președinte interimar al PSD, îl anunț tot public pe domnul Ciolacu despre conținutul real al neglijenței domniei sale pentru electoratul PSD: AȚI GIRAT O CERERE DE DIVORȚ ÎNTRE PSD ȘI ARDEAL, domnule președinte. CU ACTE ÎN REGULĂ ȘI MARTORI!", transmite Aurelian Bădulescu.
Reamintim că, marți, Camera Deputaților a adoptat tacit, fără dezbatere, un proiect de lege care acordă autonomie administrativă Ținutului Secuiesc. Inițiativa legislativă a fost depusă de deputați UDMR cu o zi înainte de Crăciun, în 2019. Proiectul va intra în dezbaterea Senatului care este forul decizional în acest caz.
Proiectul de lege are avize negative în comisiile de specialitate ale Camerei Deputaților dar a depășit termenul de dezbatere și adoptare în plen prin urmare, potrivit regulamentului, se consideră adoptat fără dezbatere.
Proiectul spune că Ținutul Secuiesc poate deveni regiune autonomă cu personalitate juridică în cadrul României iar limbile maghiară și română vor fi folosite în instituțiile publice de cetățenii domiciliați în Ținutul Secuiesc.