MENIU

AUR acuză: Sistemul se teme de victoria lui George Simion și vrea blocarea noastră! Statul a fost capturat, e momentul ca românii să spună "STOP" abuzului de putere!

AUR acuza: Sistemul se teme de victoria lui George Simion si vrea blocarea noastra! Statul a fost capturat, e momentul ca romanii sa spuna

Prin scoaterea Dianei Șoșoacă din cursa prezidențială, asistăm la un fenomen periculos: capturarea statului de către partidele aflate la putere, în special PSD și PNL, care folosesc instituțiile publice pentru a submina și a opri adversarii politici precum AUR, acuză Alianța, într-un comunicat de presă.

"Sistemul se teme de victoria AUR și a lui George Simion și folosește toate instrumentele pentru a ne bloca. Într-o democrație autentică, statul ar trebui să fie neutru și să funcționeze în slujba cetățenilor, nu ca un instrument de represiune folosit împotriva oponenților politici. Din păcate, în România de astăzi, asistăm la un fenomen periculos: capturarea statului de către partidele aflate la putere, în special PSD și PNL, care folosesc instituțiile publice pentru a submina și a opri adversarii politici, precum Alianța pentru Unirea Românilor (AUR)", au transmis, duminică seara, reprezentanții AUR într-un comunicat de presă.

Potrivit comunicatului, un exemplu recent și "flagrant" al acestui abuz este modul în care Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) a interpretat legea în mod tendențios și abuziv, blocând și reținând sume din fondurile utilizate în campania electorală a AUR.

Reprezentanții formațiunii conduse de George Simion susțin că "această reținere abuzivă are un scop clar", și anume să limiteze resursele și capacitatea partidului de a-și desfășura activitatea politică.

"Practic, asistăm la cea mai clară dovadă de rea credință față de AUR și la un atac direct asupra funcționării democratice a partidului nostru. Vom contesta acest abuz în instanță și suntem încrezători că vom câștiga, dar problema majoră nu este doar câștigarea cauzei. Timpul pierdut și resursele blocate reprezintă un prejudiciu semnificativ pentru activitatea noastră politică și pentru cetățenii care își pun speranțele într-o schimbare reală. Întârzierea și tergiversarea sunt armele cu care aceste instituții capturate de putere încearcă să ne împiedice", spun reprezentanții AUR.

În opinia celor de la AUR, miza reală din spatele acestor acțiuni "abuzive este controlul asupra bugetului de stat, acaparat de un grup infracțional organizat și grupat în partidele politice": "PSD și PNL folosesc resursele publice nu pentru binele cetățenilor, ci pentru a-și finanța propria rețea de influență și a-și menține puterea". 

Din păcate, acest gen de abuzuri nu se opresc doar la nivelul politic, mai spun cei de la AUR. Potrivit acestora, oamenii de rând, românii de zi cu zi și antreprenorii sunt, de asemenea, victime ale acestor practici: "Conturile lor sunt adesea blocate de stat fără o bază legală clară, iar ulterior, chiar și atunci când justiția le dă dreptate, sumele rămân indisponibile timp de luni, dacă nu chiar ani. Între timp, acești oameni își pierd afacerile, mijloacele de subzistență și speranța într-un stat de drept. Statul, în loc să fie un partener, devine un dușman al propriilor cetățeni".

Pe lângă acest blocaj economic, reprezentanții AUR vorbesc despre "presiuni politice prin intermediul procurorilor controlați politic".

"Se deschid dosare penale împotriva liderilor AUR și a membrilor noștri pe motive fabricate, cu scopul clar de a ne intimida și de a ne reduce la tăcere. Mai mult, mass-media cumpărată din subvenții publice răspândește constant minciuni și dezinformări despre AUR, încercând să discrediteze eforturile noastre de a aduce o schimbare reală în România.

Nu în ultimul rând, administrațiile locale, aflate sub controlul PSD și PNL, fac tot posibilul să limiteze mișcările și activitățile membrilor AUR în județe. Ne confruntăm cu piedici administrative și obstacole birocratice care au un singur scop: să ne împiedice să ne organizăm și să transmitem mesajul nostru către oameni.

Toate aceste acțiuni dovedesc un adevăr crunt: avem de-a face cu un stat capturat, în care PNL și PSD folosesc toate pârghiile puterii pentru a-și consolida dominația și pentru a oprima orice voce care se ridică împotriva lor. Această situație este intolerabilă și reprezintă o amenințare majoră la adresa democrației și a libertăților fundamentale ale cetățenilor români", se mai arată în comunicatul citat.

AUR va continua să lupte împotriva acestor abuzuri, atât în instanță, cât și pe teren politic, mai arată sursa citată.

"Nu vom ceda în fața presiunilor și nu vom permite ca România să devină un stat de facto autoritar, controlat de o elită politică coruptă și incapabilă. Este momentul ca românii să se ridice și să spună "STOP" acestui abuz de putere", conchide comunicatul.

Mai multe articole despre:
aur george simion simion aur abuz de putere