MENIU

Atentatul de la metroul din Bruxelles, produs aproape de sediul Comisiei Europene. Ce s-a decis

Comisia Europeană își continuă activitatea după atacurile de marți de la Bruxelles, dintre care unul comis la stația de metrou Maelbeek, aflată în apropierea sediului instituției UE, relatează DPA.

'Uniunea Europeană și instituțiile europene trebuie să rămână și vor rămâne ferme. Aici, în capitala Uniunii Europene, vom sta împreună uniți împotriva terorismului, în deplină solidaritate cu poporul belgian', a declarat purtătorul de cuvânt al CE, Margaritis Schinas. 'Vom continua să lucrăm calm și eficient — suntem aici, ne simțim în siguranță', a adăugat el. Uniunea Europeană 'va ajuta Bruxellesul, Belgia și Europa ca un întreg pentru a contracara amenințarea teroristă cu care ne confruntăm cu toții', a declarat președintele UE, Donald Tusk, într-un comunicat.

La rândul său, șefa diplomației europene, Federica Mogherini, aflată în vizită în Iordania, a afirmat că este 'o zi foarte tristă pentru Europa', subliniind că bătrânul continent 'suferă acum aceeași durere' pe care Orientul Mijlociu 'a cunoscut-o și o cunoaște în fiecare zi'.