MENIU

Atanasiu: Cum a devenit Dan Şova "un personaj care trebuie apărat" pentru Victor Ponta

Atanasiu: Cum a devenit Dan Şova 'un personaj care trebuie apărat' pentru Victor Ponta

Invitat, miercuri seara, la Realitatea TV, în emisiunea "Jocuri de putere", prim-vicepreşedinte PNL Teodor Atanasiu a explicat cum a ajuns Dan Şova să fie "un personaj special, care trebuie apărat" pentru preşedintele PSD, Victor Ponta.

"Până la schimbarea legislaţiei pe care noi o dorim pentru simplificarea procedurii prin care se ajunge ca un demnitar să fie cercetat, arestat, imunităţile pe care le are astăzi, deci până la simplificarea acestei legislaţii, a acestei proceduri prin legislaţie, noi o să votăm pentru toate solicitările care vin de la Parchete. Şi o să facem ceva mai mult că am văzut că, indiferent de cum votăm, contează cât strigi de tare cum ai votat. Am văzut pe cei de la PSD care i-au protejat pe toţi cei care trebuiau să ajungă în instanţă cum strigau că, de fapt, nu ei, ci alţii, şi, ca să nu mai avem astfel de discuţii, le-am solicitat parlamentarilor noştri să facă votul cu bile la vedere. Şi vom pune pe site-ul partidului filmarea cu votul fiecărui parlamentar liberal. Fiecare parlamentar liberal este filmat în momentul în care depune bilele în urnă, să se vadă ce culoare, ce urnă, să nu mai avem discuţii privind cine şi cum a votat", a declarat Teodor Atanasiu, la Realitatea TV, în emisiunea "Jocuri de putere".

Întrebat dacă, în opinia sa, şi PSD va face la fel, acesta a replicat: "Nu, cred că nu vor face niciodată acest lucru."

Mai mult, întrebat cum crede că va recomanda Victor Ponta colegilor săi de partid votul în cazul Dan Şova, acesta a răspuns: "Ce le va şopti la ureche cred că ştiţi. Ce le va spune cu glas tare le va spune 'Votaţi după propria conştiinţă'."

Pe de altă parte, întrebat cât de periculos ar fi pentru Victor Ponta ca Dan Şova să fie reţinut, acesta a explicat: "Dan Şova putea să aibă orice alt nume, este un parlamentar fost ministru care este cercetat de justiţia română. Nu ar fi nicio problemă să-l laşi pe om să meargă în faţa justiţiei şi, acolo, justiţia, cu probe, că deocamdată este în faza de cercetare penală... Până îl trimiţi în judecată, după aceea urmează judecata... Dar singura problemă care este pentru Ponta e că figurează şi el în dosarul ăsta. Şi atunci, Şova devine un personaj special pentru Ponta, unul care trebuie apărat. Dacă nu era în dosar, cred că era mai simplu."