MENIU

Atacurile lui Băsescu, cazul Voiculescu şi lupta pentru Cotroceni. La Realitatea Zilei, de la 21.00

Realitatea Zilei, cu Eli Roman

La 2 ani de la cea de-a doua suspendare, Traian Băsescu revine în prim plan cu atacuri la adresa clasei politice şi a compromisurilor nocive făcute de aceasta. Replicile lidelilor politici n-au întârziat să apară şi au fost concise: asta e răfuiala cu PNL, PDL, e povestea tristă a preşedintelui.

Între timp, premierul îi bagă în Guvern, pe uşa din dos, pe oamenii lui Dan Diaconescu şi Călin Popescu Tăriceanu. Dacă vă întrebaţi ce îi recomandă, ne-a spus nonşalant premierul că vocea şi talentul. Şi, vă spunem noi, faptul ca e din Alexandria, Teleorman. Ca vicepremierul Liviu Dragnea.

Tot talentul, al avocaţilor lui Dan Voiculescu însă, ar putea să-i aducă acestuia o portiţă de scăpare într-un dosar de corupţie în care mogulul media este judecat. Întâmplător sau nu, Dan Voiculescu a fost chemat azi la DNA la câteva zile după ce Marius Căpăţână a strigat din duba poliţiei că milionul de euro oferit de Voiculescu este sursa scandalului Mircea Băsescu - Bercea Mondial.

În ce fel un dosar penal cu mită şi şantaj va afecta viitoarea campanie electorală şi posibili candidaţi la scaunul de la Cotroceni vorbim în această seară la Realitatea Zilei începând cu ora 21.00. Cu Eli Roman.

Vlad Petreanu, Dragoş Bucurenci şi Ana Bulai, de la 22.00

Nu avem echipa la Mondialele de Fotbal? Nu-i nimic. Cei 11 parlamentari cu dosare penale pot forma liniştiţi o echipă de fotbal. Îi au suporteri pe proprii colegi, cei care le-au protejat imunitatea de procurorii DNA.

Noile inregistrari cu şefa Consiliului Naţional al Audiovizualului, Laura Georgescu, îi fac pe interlopi invidioşi pe trivialitatea limbajului domniei sale. Premierul Victor Ponta ignoră însă scandalul de la CNA. Şeful Guvernului a refuzat şi astăzi să comenteze înregistrările difuzate în ultimele zile de Realitatea TV. În schimb, preşedintele Traian Băsescu atacă în termeni duri instituţia, despre care spune că a devenit "un instrument de protejare a abuzurilor".

Diseara, o dezbatere altfel pe subiectele care au incins spatiul public, alături de Vlad Petreanu, Dragoş Bucurenci şi Ana Bulai.

Ce îi recomandă? Urmariţi-ne în această seară de la ora 22.00. La Realitatea Zilei, cu Eli Roman.