MENIU

Astăzi intră pe card pensiile recalculate. Anunțul făcut de ministrul Simona Bucura Oprescu

Astăzi intră pe card pensiile recalculate. Anunțul făcut de ministrul Simona Bucura Oprescu/ Foto: Inquam Photos

Ministerul Muncii Simona Bucura Oprescu a anunţat, joi, că pensionarii care au optat pentru plata pensiei prin cont bancar primesc astăzi pensiile recalculate. Potrivit ministrului, din totalul de 4,6 milioane de pensii din sistemul public, aproximativ 82,5% au crescut la recalculare.

”Pensionarii care au optat pentru plata pensiei prin cont bancar primesc astăzi pensiile recalculate, după ce ieri, 11 septembrie 2024, drepturile băneşti au fost virate către instituţiile bancare. Pentru cei care îşi primesc pensia prin intermediul Poştei Române, distribuirea mandatelor de plată a început pe 2 septembrie”, anunță ministerul condus de Simona Bucura Oprescu într-o postare pe Facebook.

Casa de Pensii recunoaște anumite disfuncționalități în recalculare. Vor fi remediate în cel mai scurt timp posibil - Comunicat OFICIAL

Potrivit ministrului Muncii, din totalul de 4,6 milioane de pensii din sistemul public, aproximativ 82,5% au crescut la recalculare.

"Finalizarea plăţilor este confirmarea că nicio pensie nu a scăzut. Scopul legii este eliminarea inechităţilor între pensionari şi întărirea principiului contributivităţii. Legea asigură creşterea anuală a pensiilor dar şi predictibilitate atât pentru pensionari cât şi pentru angajaţi”, a arătat Bucura-Oprescu.