MENIU

Apele se învolburează tot mai mult în PSD. Cui i se cere plecarea

Apele se învolburează tot mai mult în PSD. Acum, se cere excluderea lui Niculae Bădălău, și asta chiar din interiorul partidului.

Marius Dunca este cel care a făcut această solicitare în mod public. Președintele PSD Brașov consideră incalificabile declarațiile făcute de Niculae Bădălău la adresa românilor din Diaspora.

Nu este singurul lider PSD care a luat poziție față de exprimările fostului ministru al Economiei. Marcel Ciolacu și-a cerut scuze în numele lui Bădălău, iar Gabriela Firea a făcut apel la o reacție.

"Cerem excluderea din partid a lui Nicolae Bădălău. Reformarea PSD nu se face cu declarații defăimătoare la adresa românilor din țară sau din străinătate. Ne disociem de aceste declarații și suntem convinși că opinia domnului Bădălău este singulară la nivelul PSD. Exprimarea „fetițele alea” ar trebui mai degrabă să ne îngrijoreze prin prisma fenomenului traficului de persoane, fenomen agravant, care trebuie combătut cu fermitate de autoritățile statului român. „Fetițele alea” sunt victime care au nevoie de ajutor, nu de declarații defăimătoare", a anunțat, Marius Dunca, în numele organizației PSD Brașov.

Înainte de Dunca, au reacționat pe marginea acestui subiect Gabriela Firea și Marcel Ciolacu.

"Mama mea a lucrat zece ani în Italia. Fratele meu, șase ani. Am multe rude, prieteni și foști colegi care lucrează în Italia, Spania, Germania, Israel, chiar în Statele Unite ale Americii. Nu pot fi de acord cu declarațiile din ultimele ore despre ce reprezintă diaspora. Nu vreau să polemizez cu propriii colegi de partid, nici să ies în evidența, dar tăcerea mea, și a celorlalți colegi, ar însemna că toți gândim la fel", a comentat Gabriela Firea.

La scurt timp a venit și o reacție din partea președintelui interimar al PSD.

"Resping afirmațiile făcute de Niculae Bădălău la adresa românilor din diaspora. Îmi cer scuze public pentru acest derapaj, dar acesta nu trebuie să angajeze Partidul Social Democrat în ansamblul său. De altfel, am discutat cu domnul Bădălău și m-a asigurat că a conștientizat exprimarea nefericită și că o regretă. PSD îi respectă pe toți românii indiferent de locul în care trăiesc. Atrag atenția tuturor membrilor că partidul a intrat într-o perioadă de reconstrucție, iar astfel de afirmații nu pot fi tolerate!" a fost reacția lui Marcel Ciolacu.

Mai multe articole despre:
marcel ciolacu niculae badalau PSD