MENIU

Anunţul de ultimă oră al lui Klaus Iohannis după ce preşedintele a refuzat acordul pentru Moldova

Preşedintele Klaus Iohannis a trimis Parlamentului, spre reexaminare, legea pentru ratificarea acordului privind asistența financiară rambursabilă între România și Republica Moldova.

Republica Moldova urma să primească 150 de milioane de euro pentru finanţarea deficitului bugetar. Motivul din spatele deciziei președintelui ar fi criza politică din Republica Moldova, țară care nu mai oferă garanţii că doreşte un parcurs pro-european

Preşedintele Iohannis a revenit cu precizări, pe Facebook:

"Cererea de reexaminare asupra Legii pentru ratificarea Acordului privind asistența financiară rambursabilă între România și Republica Moldova nu înseamnă o ușă închisă și nici renunțarea la ajutorul pe care îl dăm românilor de peste Prut.

A fost singurul instrument juridic avut la dispoziție pentru ca împrumutul de 150 de milioane de euro să fie reportat până după clarificarea evoluțiilor de la Chișinău. În funcție de aceste evoluții, legea se poate întoarce oricând la promulgare. România rămâne în continuare același susținător al Republicii Moldova în parcursul său pro-european".

Mai multe articole despre:
Republica Moldova Klaus Iohannis