MENIU

Antonescu: Nicolai şi Weber, bigamie politică. Mai cunoaşteţi un asemenea circ?

Antonescu: Nicolai şi Weber, bigamie politică. Mai cunoaşteţi un asemenea circ?

Conducerea vechiului PNL a decis, miercuri, excluderea europarlamentarilor Renate Weber și Norica Nicolai din partid deoarece au încălcat statutul. Într-o intervenţie la Realitatea TV, senatorul PNL Crin Antonescu a declarat că în cazul celor două se poate vorbi despre o "bigamie politică" ce nu mai putea fi tolerată.

"PNL, din care au făcut parte şi pe listele căruia au candidat Weber şi Nicolai, a decis, încă înainte de fuziunea cu PD, să plece de la ALDE şi să meargă la PPE. Ca atare, logic, în consecinţă, să facă parte din grupul parlamentar al PPE. Asta este o decizie pe care nu am luat-o eu, doar am anunţat-o, sigur că am susţinut-o, a fost o decizie luată cu copleşitoare majoritate şi, de altfel, cel puţin doamna Weber, dacă nu greşesc, în sensul că poate şi Nicolai, doamna Weber cu siguranţă, au şi mers la PPE, după cum era normal. După o vreme, au părăsit grupul parlamentar al PPE în care se află parlamentarii noştri şi s-au alăturat unui alt grup parlamentar. Asta nu se poate! Eu vă spun aceste lucruri ca om care nu am participat nici la decizia, nici la discuţia despre excludere...", a declarat Crin Antonescu, la Realitatea TV.

Întrebat ce au greşit fundamental cele două, senatorul PNL a replicat: "Ele fac parte oficial din ALDE, ceea ce este absolut anormal. Este fără precedent! Într-un partid, eşti sau nu eşti! Eu înţeleg că dumnealor nu împărtăşesc opţiunea partidului de a fi în PPE, vor să rămână în ALDE, dar atunci normal era să demisioneze. Nu poţi să practici acest soi de bigamie politică, adică să fii în ţara de origine într-un partid membru, dar în Parlament, acolo unde acel partid este membru al unui grup politic, respectiv PPE, tu să faci altceva. Au fost, din câte înţeleg, de către conducerea partidului aşteptate, invitate, îndemnate la o soluţie decentă, nu au adoptat-o şi, până la urmă, pentru a ieşi din această situaţie jenantă, s-a formalizat azi un lucru care este efectul opţiunii domniilor lor. (...) Mai cunoaşteţi vreun caz, vreun asemenea circ? Adică în ţară sunt popular european şi în Parlamentul European sunt socialist sau sunt liberal. Nu se poate aşa ceva! Nu este vreo sancţiune... PNL, cu acte în regulă şi de multă vreme, este membru al PPE."






Mai multe articole despre:
Crin Antonescu Renate Weber Norina Nicolai