MENIU

Antonescu: Dăm curs invitaţiei PDL la discuţii politice

Antonescu: Dăm curs invitaţiei PDL la discuţii politice / Foto: MEDIAFAX

Preşedintele demisionar al PNL, Crin Antonescu, a anunţat, miercuri, că Delegaţia Permanentă a partidului a decis ca liberalii să dea curs invitaţiei PDL la discuţii politice. Antonescu a precizat că întâlnirea PNL-PDL va avea loc în format "1 plus 5".

"Delegaţia Permanentă a decis să dăm curs invitaţiei PDL pentru discuţii politice, a confirmat ce şi eu, în principiu, sub rezerva deciziei Delegaţiei, confirmasem domnului Blaga ieri (marţi - n.r.) când m-a contactat telefonic. Ne înâlnim azi (miercuri - n.r.) la 17.00 în format, cum au propus dânşii, de 1 plus 5", a spus Antonescu.

Preşedintele demisionar al PNL a menţionat că mandatul acestei echipe de negociere este unul deschis, fiind vorba de o primă discuţie.

"E o primă discuţie, vedem ce vor, ce mai fac, le spunem şi noi ce mai facem", a spus Antonescu.

El a arătat că PNL doreşte o regrupare, o concentrare a forţelor de dreapta, respectiv constituirea unui puternic pol de dreapta care să se opună PSD şi care să aibă ca ţintă imediată susţinerea unui candidat comun la Preşedinţia României.

Antonescu a spus că în Delegaţia Permanentă nu s-a discutat miercuri despre fuziune, alianţă, candidaţi şi nu s-au dat teme sau mandat de negociere pe ceva.

El a menţionat că s-a votat şi împotrivă, cum a fost cazul senatorului Ioan Ghişe, dar părerea "covârşitoare" a membrilor Delegaţiei a fost favorabilă discuţiilor cu PDL.

"Eu sunt reţinut faţă de formulele de noi alianţe, care s-au dovedit neviabile, care nu cred că se mai bucură de mare credibilitate. Prefer, chiar dacă e mai greu, o construcţie politică solidă, durabillă şi care a lipsit de 24 de ani dreptei româneşti: un mare partid de dreapta, cu tot ce înseamnă dreapta autentică şi structuri eficiente, chiar dacă e vorba de partide mai mici, cu diverse alte probleme", a spus Antonescu.

El a arătat, solicitat să lămurească problema colaborării cu partidul Elenei Udrea, PMP, şi cu Traian Băsescu, că nu a avut nicio formă de colaborare cu Traian Băsescu şi nu a avut niciun dialog şi PNL nu are pe agendă un dialog cu PMP.

Întrebat dacă exclude pe viitor o colaborare cu PMP şi Elena Udrea, Antonescu a răspuns: "Elena Udrea e un personaj de presă, nu are o calitate oficială. Preşedintele PMP e domnul Tomac şi nu exclud şi nu includ. Suntem un partid care are toate posibilităţile legale de a acţiona".