MENIU

ANI cere Înaltei Curți să judece 33 de dosare printre care și pe al lui IOHANNIS

Agentia Nationala de Integritate (ANI) a cerut Inaltei Curti sa stabileasca termenul de judecata pentru 33 de dosare de incompatibilitate, printre care si in dosarul lui Klaus Iohanis, scrie hotnews.ro 

Purtatoare de cuvant al PNL, Alina Gorghiu, a declarat ca nu are niciun fel de emotie in privinta candidaturii lui Klaus Iohannis si nici in ceea ce priveste decizia ICCJ.

Ea a precizat ca Inalta Curte "analizeaza spectele procedurale". "Fondul a fost judecat, ICCJ nu va putea sa dea alta solutie decat cea de la Curtea de Apel Alba", in care Iohannis a fost achitat.

"Este foarte bine ca s-a facut solicitarea ANI", continuat Alina Gorghiu, subliniind insa ca Inalta Curte "stie care este calendarul oportun pentru a judeca dosarele din propria ograda".

In 24 aprilie 2013, Agentia Nationala de Integritate anunta ca a constatat ca primarul Sibiului, Klaus Iohannis, se afla in incompatibilitate intrucat are si calitatea de reprezentant al municipiului in Adunarea Generala a Actionarilor S.C. Apa Canal SA Sibiu, din 5 august 2010 si SC Piete SA, din 30 aprilie 2009, ceea ce contravine prevederilor legale. In septembrie, Klaus Iohannis a castigat procesul intentat ANI, dar sentinta a fost atacata in recurs, scrie sursa citată.