MENIU

Angela Merkel nu vede niciun motiv pentru a se da bătută în dificultățile pe care le are Grecia

Cancelarul german Angela Merkel a declarat joi că nu există ''niciun motiv de a se da bătută'' în fața provocării reprezentate pentru europeni de dificultățile Greciei, fără să se aștepte însă la o soluție în această săptămână, relatează AFP și Reuters.

Cu câteva ore înainte de summitul european la Bruxelles, unde dosarul grec va avea un rol major, Angela Merkel a afirmat, într-o alocuțiune în Bundestag (camera inferioară a parlamentului federal german), că este ''absolut clar că nimeni nu se poate aștepta la o soluție în această seară'', nici luni, când îl va primi, pentru prima dată, pe premierul grec, Alexis Tsipras, la Berlin.

Dar ''port toate discuțiile, cele de astăzi, cele de luni și multe altele, cu ideea ca divergențele de opinie să se poată transforma în convergență'', a explicat Merkel, subliniind că ''Germania este gata să urmeze această cale''.

''Lumea ne privește, sunt foarte conștientă de acest lucru și, când ne gândim la ceea ce noi am realizat pe calea unității europene, nu văd niciun motiv să mă dau bătută în fața a ceea ce ne așteaptă astăzi, dimpotrivă'', a declarat Merkel în fața deputaților.

 Mai multe pe Agerpres