Andrei Năstase, primarul ales al Chişinăului: Guvernarea este gata să recurgă la violenţă
Andrei Năstase, primarul ales al Chişinăului, a afirmat la Realitatea TV, că l-a deranjat atât pe Igor Dodon, preşedintele Republicii Moldova, cât şi pe oligarhul Vlad Plahotniuc.
"Deranjul vine pe trei dimensiuni. În primul rând, frica de alegerile parlamentare din acest an, în al doilea rând, magia imobiliară care se află sub controlul lui Plahotniuc şi care aduce venituri mai mare decât suportul pe care Europa l-a retras Republicii Moldova şi, în al treilea rând, ura lui Plahotniuc patalogică faţă de mine, nu ca persoană, ci ca exponent al unui nou curent, al încercării noastre de a schimba casa politică", a explicat Andrei Năstase.
Primarul ales al Chişinăului a mai precizat că a fost ameninţat încă din anul 2011 şi că cei care l-au anuţat ca nu vor fi validate alegerile l-au prevenit să aibă grijă şi de siguranţa sa.
"Nu doar eu sunt în pericol, ci şi doamna Maia Sandu, cea care a candidat din partea Platformei Demnitate şi Adevăr la alegerile prezidenţiale şi a fost furată, este ameninţată. Guvernarea de la Chişinău este gata să recurgă la violenţă. Atât eu, Maia Sandu, cât şi protestarii de la Chişinău suntem în pericol", a precizat primarul ales al Chişinăului.
O parte din europarlamentarii PSD au votat împotriva rezoluției adoptate în PE
Andrei Năstase a mai spus în Parlamentul European, 35 de deputaţi europeni au votat împotriva rezoluţiei prin care este condamnată invalidarea rezultatului alegerilor de către justiția moldovenească. Printre aceştia se aflat şi europarlamentari români ai PSD.
Andrei Năstase, candidatul Platformei Demnitate şi Adevăr, a câștigat al doilea tur al alegerilor din Chișinău, cu 52,5% din sufragii, însă mandatul acestuia nu a fost validat.
Principalul argument pentru care Andrei Năstase n-a fost validat ca primar al Chișinăului sunt postările acestuia de pe Facebook, chiar în ziua alegerilor, precum și faptul că acestea au avut un număr foarte mare de vizualizări.
Instituţiile din Moldova, golite de conţinut, de oameni de calitate şi caracter
"Din 2010, instituţiile din Republica Moldova au fost golite de conţinut, de oameni de calitate şi cu caracter şi asta în văzul României. Nu aveau cum să nu observe. Asta se făcea în interesul cuiva", a mai spus Andrei Năstase.