MENIU

Anchetă uriașă de corupție la vârful UE: fostul președinte al Băncii Europene de Investiții este investigat de procurorii lui Kovesi

Anchetă uriașă de corupție la vârful UE: fostul președinte al Băncii de Investiții este investigat de procurorii lui Kovesi

Anchetă de corupție la vârful Uniunii Europene! Procurorii lui Kovesi îl anchetează pe fostul președinte al Băncii Europene de Investiții într-un dosar ce vizează abuzul de influență cât și deturnarea de fonduri UE. 

Se pare că ancheta îl implică pe Werner Hoyer, fostul președinte al Băncii Europene de Investiții, cât și o altă persoană. În ultimele luni, autoritățile din Germania și Luxemburg au confiscat mai multe materiale legate de anchetă și chiar s-ar fi făcut percheziții la locuința lui Hoyer.

El a negat acuzațiile și a spus că ancheta se concentrează pe plecarea unui angajat al Băncii Europene de Investiții și pe compensația plătită acestuia în acest context.

Warner Hoyer spune că a semnat pachetul de plecare, în conformitate cu normele instituției, prinzându-l în anchetă, chiar dacă nu a făcut parte din negocieri.

El mai spune că va coopera cu autoritățile, motiv pentru care a cerut să i se ridice, în mod expres, imunitatea pentru a clarifica situația.