MENIU

Anca Alexandrescu: „Pare că negocierile PSD-PNL sunt într-un blocaj programat”

Realizatoarea emisiunii „Culisele Statului Paralel” consideră că negocierile sunt voit blocate, pentru a se targe cât mai mult de timp și spune că Florin Cîțu nu dorește o nouă nominalizare a lui Ciucă din partea președintelui Iohannis.

„Pare că ceste negocieri sunt într-un blocaj programat, pentru că nu cred că PNL vrea să meargă la Palatul Cotroceni cu o altă variantă de premier. Cîțu nu își dorește ca Nicolae Ciucă să fie nominalizat din nou. Va mai dura pînă când vom avea un nou premier.

Nu cred că președintele Iohannis este impresionat de un astfel de demers al lui Victor Ponta la PSD.  Președintele are agenda lui, ne tot întrebam pe unde umblă. Poate apare la biserică, pentru că în altă parte nu prea văd. Cred că este interesat de ce fac cei de la PNL în ședința Biroului Politic Executiv.

Cei de la PNL și PSD deja au făcut un compromis, atunci când au acceptat să se așeze la masa negocierilor. Dezavanatjele sunt, în prezent, de partea PSD, pentru următoarele alegeri. Este o situație dificilă, pentru că suntem în criza sanitară, deci PSD nu trebuie să stea deoparte. Cred că singurul care va putea sa forțeze formarea acestei coaliții este Iohannis. Până atunci, asistăm la negocieri, duse într-un blocaj programat pentru a se trage de timp. Cîțu își dorește în continuare să fie premier, chiar dacă el oficial afirmă că nu vrea”, a  declarat Anca Alexandrescu.