MENIU

Anastase:E absolut necesară o alianță de dreapta. Cu PNL discutăm când se hotărăște să facă opoziţie

Anastase:E absolut necesară o alianță de dreapta. Cu PNL discutăm când se hotărăște să facă opoziţie

Vicepreședintele PDL Roberta Anastase afirmă că o alianță politică de dreapta este "absolut necesară" pentru susținerea unui candidat unic la Președinție, ea spunând că PNL poate fi parte a discuțiilor pentru această alianță "dacă se hotărăște să facă opoziție".

"Este absolut necesară o alianţă pe partea dreaptă a spectrului politic pentru susţinerea unui candidat la Preşedinţia României. (...) Cred că absolut toate partidele de dreapta trebuie să intre în această construcţie. Avem nevoie de fiecare vot. Avem de-a face cu o stânga, care este puternică, are o resursă financiară impresionantă pe spatele cetăţenilor, dar pe care nu ezită să o pună în slujba câştigării alegerilor de către PSD. Cred că noi trebuie să avem înţelepciunea de a declanşa acest dialog", a afirmat Roberta Anastase, miercuri, într-o conferință de presă la Ploiești.

Întrebată care ar fi rolul Partidului Național Liberal într-o astfel de alianță, în condițiile în care democrat-liberalii au acuzat în repetate rânduri PNL că nu mai este un partid de dreapta, Anastase a răspuns că PNL s-ar putea așeza la masa negocierilor "dacă se hotărăște să facă opoziție”.

Ea a ironizat cele două mari partide care au format USL, spunând că sunt "precum în gluma cu polițistul bun și polițistul rău" și că unul dintre ele spune că este în opoziție dar, de fapt, susține puterea.

"Numai ieri s-a întâmplat această surpriză ca PNL-ul să îşi dovedească mai degrabă ataşamentul la USL decât să fie în opoziţie. Dacă totuşi se hotărăşte să facă opoziţie, toate partidele din dreapta trebuie să stea la masă", a mai spus fostul președinte al Camerei Deputaților.

Roberta Anastase a mai afirmat că alegerile europarlamentare reprezintă "un test" pentru fiecare dintre partidele de dreapta și că după acest test fiecare va ști "cu ce zestre electorală merge la negocieri".

Mai multe articole despre:
Alianţă PNL Roberta Anastase Opoziţie PDL