MENIU

Analiza guvernării Ponta la "Jocuri de Putere"

Mai mulţi miniştri ai cabinetului Ponta, inclusiv fostul premier, au călcat pragul DNA în ultimii trei ani şi jumătate. În aceeaşi perioadă, problemele din România i-au ţinut departe pe investitorii străini. Aceasta este doar o parte din analiza guvernării Ponta, făcută de invitaţii lui Rareş Bogdan la "Jocuri de Putere".

Jurnalista Oana Stănciulescu a vorbit despre politicienii şi reprezentanţii instituţiilor statului care au ajuns la DNA:

"Am avut un fost ministru, un fost senator, care a fost astăzi pe la DNA, avem judecători, procurori de pe la Teleorman, polițist. Este halucinant! Toate instituţiile importante ale României au avut câte un reprezentant la DNA. Cum am luat toate ministerele grele cu bani, cu fonduri şi ce au mai lăsat. Cam aşa, în stilul ăsta, a condus Victor Ponta guvernul României trei ani de zile".

Totodată, jurnalista a explicat şi de ce nu au venit, în această perioadă, investitorii străini la noi în ţară:

"În trei ani de guvernare Ponta, la conducerea ministerelor, s-au perindat mai mulţi miniştri cercetaţi penal de DNA. Printre aceştia se numără Darius Vâlcov, Ecaterina Andronescu, Mariana Câmpeanu sau Dan Şova. Cel din urmă, a făcut, până acum, cele mai multe vizite la Direcţia Naţională Anticorupţie, pentru a da explicaţii în dosarul Turceni-Rovinari. El este urmat de Victor Ponta, trimis în judecată în acelaşi dosar".

În ceea ce privește dosarul Turceni-Rovinari, jurnalistul Kamikaze, Alexandru Căutiș, a declarat:

"În cadrul complexului energetic Rovinari, în fața instanțelor, departamentul juridic al Rovinari a încasat un 1.544.000 de mii de lei pentru 409 cauze. Să vedem câte cauze a reprezentat casa de avocatură a lui Șova – doar 13 cauze în acceași perioadă".

"După ce ia un milion jumate, spune: 'dacă vrei contract la Govora , îmi dai mie jumate din valoarea contractului și te aranjez'", a spus, la rândul său, Stelian Negrea.

Jurnaliştii cred că şi privatizările companiilor de stat realizate de guvernul Ponta au fost făcute suspect şi pe bani puţini.