MENIU

Ambasadorul român la Budapesta nu a fost convocat de MAE ungar, a fost o audiență la solicitarea sa

<p>Ministerul de Externe</p>

Ambasadorul României la Budapesta, Victor Micula, nu a fost convocat de către MAE ungar, iar audiența pe care diplomatul român a avut-o la secretarul de stat ungar Levente Magyar a avut loc la solicitarea sa, a precizat marți Ministerul Afacerilor Externe (MAE).

"Precizăm că audiența desfășurată astăzi, 11 august, la sediul Ministerului Afacerilor Externe ungar, unde dl. Ambasador Victor Micula a fost primit de secretarul de stat Levente Magyar, a avut loc la solicitarea părții române, transmisă MAE ungar în cursul zilei de ieri, 10 august, și nu ca urmare a unei convocări din partea MAE ungar. La solicitarea Ambasadei României, MAE ungar a răspuns în cursul dimineții de astăzi, 11 august, stabilind audiența pentru aceeași zi", susţine Ministerul de Externe, potrivit Agerpres.

Sursa citată precizează că audiența a fost cerută ca urmare a instrucțiunilor MAE român pentru a transmite direct oficialilor ungari poziția părții române privind interviul acordat de ambasadorul ungar la București cotidianului România Liberă.

"Ambasadorul român la Budapesta a transmis aceleași mesaje pe care reprezentatul MAE român le-a comunicat însărcinatului cu afaceri a.i. al Ambasadei Ungariei la București în cursul zilei de ieri, 10 august", adaugă aceeași sursă.

Agenția ungară oficială de presă MTI a anunțat marți că ministerul ungar de Externe l-ar fi convocat pe ambasadorul român la Budapesta, Victor Micula, în legătură cu afirmațiile de luni ale prim-ministrului Victor Ponta, potrivit cărora Ungaria încearcă "să provoace" România.

Ministerul ungar de Externe l-a convocat pe ambasadorul român la Budapesta, Victor Micula, în legătură cu afirmațiile de luni ale prim-ministrului Victor Ponta, potrivit cărora Ungaria încearcă 'să provoace' România, transmite marți agenția ungară oficială de presă MTI.

Într-un interviu acordat luni unui post de televiziune, premierul Ponta a făcut referire la declarații anterioare ale ambasadorului ungar la București, Botond Zakonyi, cu privire la relațiile bilaterale. Potrivit MTI, Zakonyi a declarat că aceste relații depind și de cooperarea în proiecte de infrastructură, însă partea română 'nu reușește să demonstreze suficientă bunăvoință' în acest domeniu.