MENIU

Ambasadorul Bulgariei: Am să vă spun de ce turiştii dumneavoastră uneori preferă ţara noastră

Legătura istorică dintre România şi Bulgaria, modul în care ţara vecină se raportează în prezent la Rusia şi cum au reuşit bulgarii să ne predea lecţii în ceea ce priveşte turismul. Sunt doar câteva dintre temele pe care realizatorul emisiunii "Ambasador România", Alexandru Cumpănaşu, le-a discutat cu ambasadorul Bulgariei la Bucureşti, Aleksandar FILIPOV. Interviul integral îl puteţi vedea astăzi, la Realitatea TV.

"Peste 1 milion de turişti români au vizitat Bulgaria anul trecut. Şi am să vă spun de ce turiştii dumneavoastră uneori preferă ţara noastră în locul altor ţări, inclusiv Româna. În primul rând, la noi vara este puţin mai lungă, deoarece ne aflăm mai la sud. În al doilea rând, când am construit împreună primele hoteluri, în urmă cu 40 de ani, practic noi am construit acelaşi tip de hoteluri. Acestea nu beneficiau de confortul de care dispun cele de azi, fără aer condiţionat, fără servicii de calitate, fără condiţii bune de cazare. Infrastructura nu era deloc una favorabilă.

 Diferenţa dintre România şi Bulgaria este că noi am menţinut profesionişti în turism. La noi există în continuare şcoli care pregătesc hotelieri, picoli manageri. Acesta este aspectul care transformă serviciile bulgare în unele mai bune decât cele din România. Mâncarea este una mai bună, iar aceasta împreună cu preţurile acceptabile transformă ţara noastră într-o destinaţie preferată de către turiştii români", a declarat Aleksandar FILIPOV.