MENIU

Am aflat ce pensie va încasa Traian Băsescu de la Uniunea Europeană! Un alt politician va primi o pensie lunară de 5800 de euro

Am aflat ce pensie va încasa Traian Băsescu de la Uniunea Europeană! Pentru că și-a pierdut banii cuveniți ca fost președinte, politicianul va trebui să-și calculeze cu atenție cheltuielile pentru a se descurca la pensie. Pe de altă parte, cei mai mulți bani îi vor reveni unui eurodeputat român în vârstă de 71 de ani. Este vorba de Marian Jean Marinescu. 

Traian Băsescu se pregătește de ieșirea de pe scena politică. Rămas fără indemnizația de fost președinte, Băsescu va trebui să se descurce cu banii de la Uniune, aproape 1.750 de euro pe lună. O pensie asemănătoare primește și Vasile Blaga. Ajuns la 67 de ani, fostul prim-ministru încasează deja banii.

Românul care va primi cei mai mulți bani europeni la pensie

Cea mai mare pensie din banii europeni îi va reveni lui Marian Jean Marinescu, de la PNL. Politicianul a devenit deputat chiar în 2007, anul în care România a aderat la Uniunea Europeană. Are la activ cele 19 luni lucrate între 2007 și 2009, dar și trei mandate complete de câte 5 ani. Considerat unul dintre cei mai influenți eurodeputați, Marinescu va primi în cont câte 5.800 de euro lunar.

Următoarea pe lista pensionarilor care vor trăi fără griji cu bani de la Uniunea Europeană este Rovana Plumb. Singurul mandat complet al femeii este cel pe care îl încheie acum, fiindcă pe celelalte le-a întrerupt pentru a ocupa funcții în țară. Cu toate acestea, timpul petrecut în Parlamentul European îi va da dreptul la nu mai puțin de 3.300 de euro lunar, adică aproximativ 16.400 de lei.