MENIU

Alina Gorghiu, prima reacție după votul pentru pensiile speciale

Comportamentul parlamentarilor liberali în ceea ce privește proiectul de lege privind pensiile speciale ale aleșilor a fost acela de a vota împotrivă, a declarat marți copreședintele PNL Alina Gorghiu.

"Comportamentul grupului parlamentar al PNL a fost acela de a vota împotrivă. Dacă a mai existat vreun coleg care să se abțină sau care să voteze în favoarea proiectului, nu știu. (...) Votul a fost la vedere, ne-am dorit să fie un apel nominal tocmai ca majoritatea din arcul guvernamental — PSD, UNPR, PC și ce sateliți mai sunt pe acolo — să-și asume public poziția. Cum ne-am asumat-o și noi", a afirmat Gorghiu, întrebată despre votul liberalilor pe proiectul de lege privind pensiile speciale ale parlamentarilor.

Despre eventuala sancționare a deputatului Radu Zlati, care și-a păstrat semnătura pe proiectul de lege, Gorghiu a spus că fiecare parlamentar votează așa cum dorește și că nu trebuie făcute "execuții politice pentru un vot pe o anumită lege".

Potrivit acesteia, "este un proiect de lege care, în opinia PNL, nu era oportun în acest moment".

"Nu vreau să am nici eu și nici colegii mei să intrăm pe o pantă populistă sau fățarnică, dar credeți-mă, sunt atât de multe lucruri de rezolvat în România în acest moment. Vorbim de niște pensii de mizerie pentru milioane de români în așa fel încât cred că pensiile parlamentarilor nu erau un subiect oportun de discutat astăzi și nici în viitorul apropiat'', a precizat copreședintele PNL.

Gorghiu a adăugat că, așa cum au susținut colegii săi în plenul Camerelor reunite, PNL este de acord cu mărirea pensiilor pentru alte categorii de persoane cum ar fi deținuții politici, lucru reflectat și prin inițiativele legislative ale liberalilor.

"Nu cred că parlamentarii sunt o prioritate în acest moment și cred că trebuie respectat principiul contributivității inclusiv atunci când vorbim de parlamentari. E un principiu simplu pe care l-am agreat cu toții, acesta a fost votul de astăzi al PNL", a adăugat copreședintele PNL.

Gorghiu a adăugat că fiecare parlamentar care ar urma să beneficieze de indemnizația suplimentară va decide ce va face cu banii și a completat că nu știe dacă în acest moment pot fi argumente pentru contestarea legii la Curtea Constituțională.

"Am avut la grup această discuție și vom analiza la modul cel mai serios dacă sunt sau nu argumente pentru a putea face acest demers", a mai spus Alina Gorghiu.