MENIU

Alina Gorghiu: Domnul Ponta este capabil să spună absolut orice pentru a-şi salva cariera politică

<p>Alina Gorghiu</p>

Copreședintele PNL, Alina Gorghiu, a afirmat că în ultimele trei luni din momentul în care a început urmărirea penală a primului ministru, a observat un lucru care se aplică și la ora actuală: "Domnul Ponta este capabil să spună absolut orice pentru a-şi salva cariera politică".

"Eu nu comentez declaraţiile primului ministru. Este clară lipsa de discernământ din declaraţiile domniei sale. Cea mai mare greşeală ar fi fost să nu depunem moţiunea de cenzură, oricare ar fi rezultatul", a afirmat Alina Gorghiu, explicând că vorbim aici de situaţia sa penală.

"Cu să fără numărul de voturi ar fi impardonabil să nu venim cu această moţiune. Chiar şi unii membrii din PSD se uitî cu stupoare la unele afirmaţii primului ministru", a precizat liderul PNL.

Aceasta a mai spus că în curând PSD-ul o să ridice la rang de virtute urmărirea penală. "În PSD se vor face recrutări doar cu o singură condiţie: dacă ai sau nu probleme penale", a afirmat Alina Gorghiu

Conform ei, este clară încercarea de a muta atenţia de la problemele sale penale către altceva. "Sutem în situaţia în are avem un prim ministru inculpat care nu are ce căuta la Guvern. În România, dacă un funcţionar public, orice funcţie ar avea, este trimis în judecată este eliberat din funcţie. Nu şi primul ministru", a detaliat co-preşedintele PNL.

Legat de moţiunea, Alina Gorghiu a precizat că se poartă discuţii cu parlamentarii. "Sunt parlamentari de la putere care înclină către votarea moţiunii. Însă, PSD-ul îi va obliga să stea şi de data aceasta în bănci. Sunt oameni care gândesc pe termen mediu. Faptul că îl ţin în braţe pe Victor Ponta îi va afecta", a mai explicat liderul liberalilor.

Întrebată ce nu a ieşit bine în discuţiile cu UNPR, Alina Gorghiu a spus că au fost discuţii care vor continua. "Discuţia nu s-a purtat în formula de o viitoare guvernare. Nu am discutat formule de minişti. Sun optimistă că putem avea în continuare un dialog cu Gabriel Oprea. Am discutat exclusiv despre susţinerea moţiunii", a declarat acesta.

"Vom vedea dacă se va răzgândi sau nu. Vom avea marţi ce atitudine vor avea parlamentarii UNPR", a încheiat Alina Gorghiu.