MENIU

Alexandru Mazăre, fratele fostului primar din Constanța, eliberat condiționat

Alexandru Mazăre, fratele fostului primar din Constanța, va fi eliberat condiționat. Decizia este definitivă. Și Radu Mazăre a fost eliberat condiționat, în urmă cu patru luni. Ambii au fost condamnați pentru corupție.

Tribunalul Constanța a respins, vineri, contestația depusă de DNA la decizia Judecătoriei Medgidia, prin care Alexandru Mazăre a fost eliberat condiționat. Decizia Tribunalului Constanța este definitivă.

În 2022, Înalta Curte de Casație și Justiție l-a condamnat pe fostul senator PSD Alexandru Mazăre la 3 ani de închisoare într-un dosar de corupție în care au mai fost implicați Radu Mazăre și omul de afaceri Avraham Morgenstern. Mazăre și Morgenstern (fugar, după ce a fost condamnat pentru evaziune fiscală într-un alt dosar) au scăpat de proces după ce Înalta Curte de Casație și Justiție a decis încetarea procesului penal: Faţă de Radu Mazăre, judecat pentru luare de mită şi fals în declaraţii, şi faţă de omul de afaceri Avraham Morgenstern, judecat pentru dare de mită.

Atunci, instanța a mai confiscat de la Alexandru Mazăre și suma de 80.000 de euro. Dosarul a fost instrumentat de DNA și privește o dare de mită la licitația pentru construirea cartierului de locuințe sociale „Henri Coandă”.

Mai multe articole despre:
alexandru mazare