MENIU

ALEGERILE EUROPARLAMENTARE 2014. Partidul Mișcarea Populară, lider în mediul urban

ALEGERILE EUROPARLAMENTARE 2014. Partidul Mișcarea Populară, lider în mediul urban

Partidul Mişcarea Populară şi Mircea Diaconu au obţinut cel mai mare scor electoral printre electoratul de la oraş. Cel puţin aşa se arată într-un document intern al PMP, obţinut de ziarul Adevărul. În document se arată că Mişcarea Populară a obţinut cel mai bun scor electoral şi în Bucureşti. În plus, faptul că anul acesta au fost mai mulţi oameni la vot se datorează şi PMP-ului care a mobilizat alegătorii, mai scrie în analiza efectuată de partid.

Potrivit documentului obţinut de Adevărul, PMP a fost votat în mediul urban de 64% dintre alegători.

PMP
Urban – 64 %
Rural – 36 %
Sursa : Adevărul

În schimb Partidul Democrat Liberal a obţinut un scor mare în mediul rural de aproape 60 de procente, în timp ce la oraş a obţinut doar 44% dintre sufragii.

PDL
Urban – 44 %
Rural – 56 %
Sursa : Adevărul

Puţin peste 40% dintre voturi a luat PNL din mediul urban, în timp ce în mediul rural a scos un scor de aproape 60%.

PNL
Urban – 41 %
Rural – 59 %
Sursa : Adevărul

Alianţa PSD+ UNPR + PC a fost votată la oraş de 46% dintre alegători, iar în mediul rural a obţinut 54 de procente.

PSD+UNPR+PC
Urban – 46%
Rural – 54%
Sursa : Adevărul

Şi UDMR a obţinut un scor asemănător. Uniunea Democrată Maghiară din România a primit cele mai multe voturi din mediul rural, 52%.

UDMR
Urban – 48 %
Rural – 52 %
Sursa : Adevărul

Mircea Diaconu este singurul care a obţinut un scor mai bun decât Partidul Mişcarea Populară în urban. Potrivit analizei PMP, independentul a obţinut 80% din sufragii.

MIRCEA DIACONU
Urban – 80 %
Rural – 20 %
Sursa : Adevărul

Partidul Mişcarea Populară a fost preferat şi în rândul electorilor bucureşteni de centru dreapta, potrivit documentului obţinut de Adevărul. [INTRA CARTON 7] În Capitală, PMP a obţinut peste 11%. Partidul Naţional Liberal a fost votat de 10 procente dintre alegătorii de centru dreapta, iar PDL a obţinut un scor de 9,8% în Capitală.

PMP, LIDER DE CENTRU-DREAPTA
BUCUREŞTI
PMP – 11,4%
PNL – 10%
PDL – 9,8%
FC – 4,7%
PNŢCD – 2,4%
Sursa : Adevărul

Astfel, potrivit analizei realizate de PMP, alegerile europarlamentare au confirmat un echilibru între zona de dreapta şi cea de stânga. Adunat, scorul obţinut de formaţiunile de dreapta este aproximativ egal cu cel al alianţei PSD-UNPR-PC. De asemenea, documentul mai arată că Mişcarea Populară a reuşit să atragă la urne electorii care în mod normal absentau.

VEZI ATAȘATĂ ANALIZA COMPLETĂ