MENIU

Alegeri prezidențiale Moldova 2024. Fake news-uri împotriva Maiei Sandu din partea rușilor: „Au ajuns să-mi atace familia. N-au nicio frică de Dumnezeu!”

Astăzi, Republica Moldova trece printr-un moment crucial, cetățenii fiind chemați la urne pentru a-și alege președintele și pentru a vota modificarea Constituției, în vederea aderării la Uniunea Europeană. Lupta dintre susținătorii pro-occidentali și cei care vor să mențină legături strânse cu Rusia a fost intensă, alimentată de o avalanșă de știri false în ultimele luni.

Fake news-uri împotriva Maiei Sandu chiar în ziua alegerilor

Chiar în ziua alegerilor, un nou val de dezinformare a fost lansat, având-o ca țintă pe președinta Maia Sandu. Ultimul fake news, distribuit rapid prin mesaje SMS, pune sub semnul întrebării starea de sănătate a acesteia. Președinta Republicii Moldova a reacționat prompt la aceste atacuri, denunțând strategia disperată a adversarilor.

„Disperarea lor nu are margini!" a scris Maia Sandu pe pagina sa de Facebook. "O nouă minciună mârșavă circulă - deja oamenii primesc și SMS-uri - de data aceasta legată de sănătatea mea. Disperarea lor nu are margini și au ajuns să-mi atace cu falsuri familia, să-mi atace bunicii, să amăgească oamenii fără rușine. N-au nicio frică de Dumnezeu. Sunt sănătoasă, mi-ajung forțe să lupt cu toți bandiții, fiți siguri", a subliniat liderul de la Chișinău.

Aceste atacuri denotă tensiunile din ce în ce mai mari din cadrul procesului electoral din Republica Moldova, unde confruntările între susținătorii schimbării pro-europene și cei care sprijină influența rusă sunt la cote maxime. Fake news-urile reprezintă una dintre tacticile utilizate de adversarii Maiei Sandu, în încercarea de a destabiliza imaginea acesteia și de a influența votul cetățenilor.

Alegerile din Republica Moldova sunt un moment decisiv pentru viitorul țării.