MENIU

Alegeri locale 2020. Marcel Vela, anunțul momentului în scandalul votului 

Marcel Vela, anunțul momentului în scandalul votului

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a sustinut, astazi, o declaraţie de presă, la sediul MAI. Potrivit ministrului, mai multe persoane implicate in scandalul pe voturile romanilor urmeaza sa fie audiate.

Marcel Vela a sustinut, astazi, o conferinta de presa la sediul Ministerului de Interne, in care a abordat, printe altele, si subiectul privind desfasurarea alegerilor locale de duminica, 27 septembrie. 

"Am fost la datorie, am organizat procesul electoral în cele mai bune condiții, în toate atribuțiile pe care le-am avut în cadrul Ministerului Afacerilor Interne. Am avut 1128 de evenimente sesizate, 461 neconfirmate și am întocmit și trimis spre parchete 279 de dosare penale", a spus Marcel Vela. 

Ministrul spune ca, "in urma analizelor si cercetarilor, cei prezenti in depozitul unde sunt buletinele de voturi sunt: presedintele Biroului electoral de circumscriptie Sector 1, un membru in Biroul electoral de circumscriptie Sector 1, membru delegat din partea PPUSL (cel care depoziteaza un sac), presedintele sectiei de votare 141- cel care se vede ca ridica un sac si trei observatori candidati din partea partidelor politice care supravegheaza procedura cu aprobarea presedintelui Biroului electoral de circumscriptie Sector 1".

"Cu privire la evenimentele de ieri si de alaltaieri, va spun ca MAI a inaintat spre Parchetul Sectorului 1 acest dosar. Din cele 473 de procese-verbale, sapte din ele sunt analizate si 23 de persoane care au semnat aceste procese verbale vor fi audiate. In urma imaginilor publicate aseara, ne-am autosesizat. Se fac cercetari. Concluziile vor fi aduse la cunostinta opiniei publice in cel mai scurt timp. MAI nu intervine in aceasta verificare", a mai precizat Marcel Vela.