MENIU

ALDE, replică pentru Daniel Constantin, după contrele cu Tăriceanu: "Oportunist politic, şantajist"

Tariceanu la Curtea Suprema

Războiul dintre ALDE şi Daniel Constantin continuă. Co-preşedintele filialei Gorj, Dian Popescu, a transmis un comunicat de presă drept replică la afirmaţiile lui Daniel Constantin, despre Tăriceanu. Astfel, Popescu declară că Daniel Constantin a vaut drept scop "denigrarea copreședintelui Tăriceanu și slăbirea acestuia în planul imaginii publice". Mai mult, acesta mai spune că vicepremierul deja revocat s-a decredibilizat și și-a dezvăluit adevărata față: oportunist politic și șantajist cu scopul de a primi funcții pentru sine și pentru apropiații săi.

Redăm, în continuare, comunicatul de presă: 

"Daniel Constantin a recunoscut într-un final adevăratul scop al demersului său: denigrarea copreședintelui Tăriceanu și slăbirea acestuia în planul imaginii publice. Dacă nu e capabil să fie un lider prin mecanismele politice tradiționale, prin calitățile sale personale, Daniel Constantin apelează la un joc înjositor în speranța că așa va deveni un politician în adevăratul sens al cuvântului.

De fapt, Daniel Constantin s-a decredibilizat și și-a dezvăluit adevărata față: oportunist politic și șantajist cu scopul de a primi funcții pentru sine și pentru apropiații săi. Puseurile de orgoliu nu au ce căuta în caracterul unui lider politic sau, în acest caz, nu mai discutăm de caracter. Acest mod de a contesta în mod public partidul al cărui copreședinte se presupune că ar trebui să fie, nu face decât să arate lipsa de caracter a unui om care a vrut numai funcții, dar fără merite.

Nu poți să te dai mare lider și să îți bazezi întreaga ta ascensiune politică pe un șantaj de doi bani la adresa colegilor de partid. S-a văzut care e, de fapt, obiectivul lui Daniel Constantin în politică și care este scopul acțiunilor sale: binele personal. Acesta nu dă doi bani pe colegi și pe principii.

După ce a intrat în Parlament datorită imaginii lui Călin Popescu-Tăriceanu, pentru că altfel, în București, Daniel Constantin nu reprezenta absolut nimic, acum vine și îl atacă pe acesta în speranța că va câștiga ceva.

A câștigat, însă antipatia tuturor colegilor. Mai mult: toate organizațiile ALDE, inclusiv cele provenite din fostul Partid Conservator, cu excepția unei părți a filialei ALDE Galați, s-au detașat de Daniel Constantin și dezaprobă modul de acțiune al acestuia.

Prin comportamentul său de șantajist și de oportunist, Daniel Constantin și-a atras singur aversiunea colegilor și retragerea sprijinului politic. Acesta actionează asemenea unui copil râzgâiat căruia i s-a oferit totul pe tavă, iar acum nu îi e de ajuns. Pentru Daniel Constantin a devenit o practică băgatul cuțitului în spatele celui care l-a susținut", a transmis Daniel Constantin.