MENIU

Adrian Năstase: Nu mă voi implica în campania lui Victor Ponta

Fostul premier, Adrian Năstase, a declarat, marți seară, în cadrul unei emisiuni la televiziune publică, că nu se va implica în campania electorală a candidatului PSD la alegerile prezidențiale, Victor Ponta, pentru a nu-l expune adversarilor politici, ”care l-ar putea ataca, sub acest aspect.”

"Nu am vrut și nu doresc să mă implic în campania lui Victor Ponta, pentru a nu oferi vulnerabilități în campanie și o șansă pentru adversarii săi de a-l ataca sub acest aspect. Evident că, din punct de vedere personal, susținerea mea, între candidații la președinție, merge către Victor Ponta", a continuat Năstase.

În ceea ce privește implicarea sa în politică, în viitor, Adrian Năstase a argumentat că toți oamenii fac politică și că ajung, într-un fel sau altul, în domenii care au implicații în această zonă. Fostul premier a ținut să precizeze că, deși nu va putea să ocupe, în următorii nouă ani, funcții publice în România, va continua să participe la activități publice.

"Noi toți facem într-un fel sau altul politică. Într-un fel, viața noastră este o viață politică, care atinge domenii care au implicații din zona politică spre sfera personală. Din punct de vedere formal, nu am dreptul sa votez, să fiu ales, să ocup funcții publice în România, în străinătate aș putea, și chiar am primit niște invitații, în acest sens. Dar, ceea ce este important pentru mine că, respectând aceste constrângeri pe care statul român mi le-a fixat, prin cei câțiva reprezentați din zona justiției, participarea mea la activități publice va continua, chiar și cea de astăzi a fost o astfel de manifestare", a spus fostul premier.