MENIU

Adio, dar rămân cu tine! Victor Ponta, cap de listă la Camera Deputaților, din partea PSD: Am primit şi aseară un mesaj: ‘Mâine ai speech la Dâmboviţa, vezi ce spui!' - Cum l-a convins Ciolacu să revină

Victor Ponta și Marcel Ciolacu (arhiva)

Fostul premier şi lider social democrat Victor Ponta deschide lista candidaţilor PSD Dâmboviţa pentru Camera Deputaţilor, propunerea fiind validată la conferinţa extraordinară de duminică a filialei social-democrate.

"Începusem să obosesc să tot fiu fostul, fostul prim ministru, fostul preşedinte (al PSD, n.r.), fostul... Acum dacă o să îmi ziceţi viitorul deputat de Dâmboviţa, o să mă simt foarte bine!", le-a spus Ponta celor aproape 500 de delegaţi participanţi la conferinţa PSD Dâmboviţa.

Victor Ponta a fost propus pe listele de candidaţi la alegerile parlamentare de organizaţia PSD Târgovişte. Ponta a precizat că a rămas în relaţii foarte bune cu mulţi dintre liderii din PSD Dâmboviţa, cu mulţi primari şi membri de partid din judeţ.

"Mi-am scris şi discurs, am primit şi aseară un mesaj: 'vezi că mâine ai speech la Dâmboviţa, vezi ce spui'. Zic: 'da, domnul prim-ministru, ştiu ce spun, spun ce trebuie, dar spun ce gândesc şi eu' (...). Şi eu sunt vechi în politică, dar eu n-am avut doar victorii, am avut şi înfrângeri şi am avut de învăţat mai mult din înfrângeri decât din victorii", a afirmat Ponta în discursul susținut.

Acesta a explicat că liderul PSD, Marcel Ciolacu, a fost cel care l-a îndemnat să reintre activ în politică.

"După ce mi-a zis că va candida la funcţia de preşedinte, i-am spus: 'bine, te votez!' 'Nu, nu, zice, lasă comoditatea, lasă golful la Niculeşti, lasă conferinţele internaţionale, vino şi spune-le oamenilor de ce, de data asta, să nu mai facă aceeaşi greşeală: ne e bine cu candidatul PSD, dar nu votăm PSD'", a mai spus Ponta.

Pe de altă parte, Ponta a avut un mesaj de mobilizare în susţinerea lui Ciolacu pentru prezidenţiale.

"Dintre candidaţii la funcţia de preşedinte, Marcel Ciolacu este cel mai bun. Sunt absolut convins şi am o voce puternică şi nu o spun din complezenţă, că nu e cel mai bun din lume, că nu e cel mai frumos, cum zice el, este cel mai bun dintre cei care candidează şi cred că pentru România va fi cel mai bine dacă el iese preşedinte, pentru România în ansamblu, nu numai pentru PSD. Bineînţeles că pentru PSD aceşti 20 de ani trebuie închişi cu o victorie", a transmis acesta.

La Senat, lista de candidaţi a PSD Dâmboviţa este deschisă de actualul senator de Dâmboviţa Titus Corlăţean, urmat de prefectul Claudia Gilia, rectorul Universităţii Valahia Târgovişte Corneliu Sălişteanu, directorul medical de la Spitalul Judeţean Târgovişte Ioana Radu şi arhitectul Dumitru Barbu, preşedintele organizaţiei de seniori a PSD Dâmboviţa.

La Camera Deputaţilor, Victor Ponta este pe primul loc, urmat de Laurenţiu Neculaescu - preşedinte AFM, actualul deputat Carmen Holban, actualul deputat Radu Popa, secretarul de stat în Ministerul Transporturilor Ionuţ Săvoiu, consilierul judeţean Mihai Istrate, vicepreşedintele Senatului Universităţii Valahia şi director al bibliotecii judeţene - Agnes Erich, medicul pediatru Felix Georgescu şi tenorul Florin Georgescu, director al centrului Judeţean de Cultură Dâmboviţa.

Preşedintele PSD Dâmboviţa, Corneliu Ştefan, a spus că se aşteaptă ca organizaţia judeţeană să obţină minim şapte locuri de parlamentari, două de senator şi cinci de deputat.