MENIU

A început operațiunea de spălare a lui Oprescu?

<p>A &icirc;nceput operațiunea de spălare a lui Oprescu?</p>

O teorie nouă care l-ar spăla pe Sorin Oprescu de acuzațiile DNA a început să fie prezentată la Antena 3. Potrivit unor surse judiciare, şpaga pentru care DNA i-a facut dosar lui Oprescu ar reprezenta de fapt un împrumut.

Sorin Oprescu l-a rugat pe şofer să-l împrumute cu bani pentru ca avea datorii, iar acesta i-ar fi trimis banii prin şeful Administraţiei Cimitirelor şi Crematoriilor Umane (ACCU), Cornel Bogdan Popa.

Potrivir surselor judiciare, înainte să ajungă la Oprescu cu banii, Popa a trecut pe la DNA care i-a pus tehnica de interceptare, scrie stiripesurse.ro.

Informaţiile vin în contextul în care contestaţia lui Oprescu la decizia de arestare preventivă în dosarul în care este acuzat că a primit mită 25.000 de euro va fi judecată luni de magistraţii Curţii de Apel Bucureşti.

Procurorii arată că, în perioada 2013-2015, un grup bine organizat, la care a aderat şi Sorin Oprescu, a înfiinţat în administraţia locală din Bucureşti un sistem prin care firmele care doreau să primească contracte din partea instituţiilor publice aflate în subordinea primarului trebuia să remită o parte din profitul brut realizat din execuţia acelor contracte, cu titlul de mită, unor factori de decizie din cadrul aparatului primarului.