MENIU

Numitor comun între dosarul „Olguța Vasilescu” și al lui Adrian Năstase

Lia Olguța Vasilescu a început aventurile cu justiția pe 30 martie 2016. Atunci s-a dispus reținerea sa pentru 24 de ore. Află în text care este personajul controversat care a dus la condamnarea fostului premier Adrian Năstase și apare și în dosarul Olguței Vasilescu.

LumeaPolitica.ro publică o istorie a aventurilor liderului PSD în lumea minunată a dosarelor penale și a faptelor reprobabile. Vom prezenta faptele, vom aduce informații noi, vom interpreta informațiile existente și vom solicita răspunsuri de la autorități. Acesta este primul episod din serialul „Olguța în WonderLand”.

Istoria aventurilor penale pentru Olguța Vasilescu

O zi mai târziu, judecătorii au decis că arestul la domiciliu este cea mai potrivită măsură preventivă. Au trecut aproape patru ani și nu știm dacă procurorii au avut dreptate sau Olguța Vasilescu este nevinovată.

Într-un rechizitoriu de 61 de pagini, procurorii de la DNA au decis în iulie 2016 să o trimită în judecată pe actuala șefă de campanie a PSD. Patru infracțiuni de luare de mită, trei infracțiuni de „folosire a autorității sau influenței în scopul obținerii de bani” și două infracțiuni de spălare de bani erau menționate de procurori în rechizitoriu.

După cinci luni, pe 15 decembrie 2016, Tribunalul București exclude mai multe probe din rechizitoriul Olguței Vasilescu. Este vorba despre trei declarații, un denunț și o înregistrare ambientală. În 27 ianuarie 2017 magistrații de la Curtea de Apel mențin sentința.

Practic, tot dosarul era îngropat pentru că cei trei martori și denunțătorul dăduseră declarații în fața unor ofițeri de poliție judiciară care nu aveau delegație. O formalitate dinamita tot dosarul Olguței Vasilescu.

Bani pentru primăriță

Doi oameni de afaceri ar fi fost determinați de Olguța Vasilescu să plătească materiale de campanie electorală în valoare de 44.000 de euro. Tot ei ar fi contribuit și pentru alte manifestări de campanie.

Citește continuarea pe lumeapolitica.ro