MENIU

Vlogger adorat de români - prins în mijlocul taifunului devastator din Shanghai: Ce a transmis tânărul

Recent, Shanghai a fost lovit de cel mai puternic taifun din ultimele șapte decenii, provocând haos în orașul financiar chinez. Ceanu Zheg, un vlogger popular printre români, s-a aflat în oraș în momentul în care taifunul a lovit, fiind nevoit să rămână în hotel din cauza condițiilor extreme.

În ciuda dificultăților, el a documentat situația din interiorul hotelului, arătând inundațiile și daunele provocate de ploi torențiale și vânturi puternice.

Ce a transmis Ceanu Zheg în mediul online

„Orașul Shanghai este grav afectat de taifun. În urmă cu cinci luni, am prins un taifun în orașul meu natal. Este ireal să vezi cum nimeni nu iese pe stradă; copacii cad la propriu. Aseară m-am culcat flămând, pentru că livratorii nu lucrează în astfel de condiții. Uitați-vă la haosul din afară. Este absolut incredibil,” a declarat Zheg, în timp ce arăta imagini cu distrugerile.

Peste 414.000 de persoane au fost evacuate din cauza vremii severe, iar autoritățile au raportat avarii semnificative: peste 10.000 de copaci au fost dezrădăcinați, iar zeci de gospodării au rămas fără electricitate. În plus, cel puțin 53 de hectare de terenuri agricole au fost inundate.

            Ceanu Zheg a vorbit despre taifunul din China / Sursa foto - Instagram

Taifunurile puternice sunt rare în Shanghai, oraș cu o populație de 25 de milioane, iar acest incident reiterează vulnerabilitatea regiunii în fața fenomenelor meteorologice extreme. În alte părți ale Chinei, taifunul Yagi a provocat devastări severe, având un impact tragic în Asia de Sud-Est, cu numeroase victime raportate.