MENIU

Vedetele, nemulțumite de pensiile primite după recalculare. Cât de revoltați sunt artiștii

Vedetele din România sunt nemulțumite de pensiile primite după recalculare. După 38 de ani de muncă, Elena Merișoreanu, una dintre cele mai cunoscute interprete de muzică populară, a dezvăluit că pensia i-a crescut cu doar 81 de lei. Și Serghei Mizil pe plânge că primește doar 2.100 de lei.

Ce pensii au vedetele din România după recalculare

Artista Elena Merișoreanu susține că în ziua de azi, un pensionar nu s-ar putea descurca fără 5.000 de lei lunar. După 38 de ani de muncă, ea susține că primește puțin peste 4.000 de lei, iar la recalculare i-au adăugat doar 81 de lei.

Și Serghei Mizil a făcut dezvăluiri despre cât îi dă statul la pensie. Revoltat, acesta susține că pensia este una mizeră, banii nu ar acoperi nici măcar costul lunar al medicamentelor.

„Adunată am 21... două mii 100 de lei, ăștia scumpesc medicamentele vitale… prețuri astronomice.”, a declarat Serghei Mizil.

La polul opus se află însă Silviu Prigoană care se bucură de o pensie de 11 mii de euro. Acesta rămâne unul dintre cei mai bine plătiți pensionari din sistem. Fostul politician a dezvăluit că a primit decizia de recalculare, unde nu a intervenit nicio schimbare.

„Păi mi-a tăiat-o pe aia de la Parlament, dar i-am dat în judecată și câștig iarăși. Vreo 11 mii de euro, pensia de contributivitate. Îmi aduce cash poștașul.”, a zis Silviu Prigoană.

Pe de altă parte, Ion Țiriac susține că nici măcar nu știe ce pensie are.! Miliardarul ar încasa, însa, în jur de 12.000 de lei, potrivit unor surse, sumă pe care o primește datorită performanțelor sportive de excepție, dar și a postului ocupat în Ministerul de Interne. Pensia lui nu a fost mărită odată cu marea recalculare, deoarece timpul în care acesta a contribuit activ a fost sub 25 de ani.

„Mi-e rușine să spun cât am dreptul la pensie.”, a declarat Ion Țiriac.