MENIU

Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei, despre maneaua lui Babasha de la concertul Coldplay: "Patriotism zgomotos. Manelizat"

Concert Coldplay la Arena Națională, din București / Foto: EMagic

Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu, reacționează în scandalul "manele la Coldplay".

„Maneaua (turcă, „mani” - importată, degradată, puternic etnicizată, a cărei originalitate supurează exclusiv din torturarea limbii române și din imaginarul grotesc al textierilor) e invitată uneori, în accese de milă ideologică care ratează mereu realitatea, direct din rafinata bătătură a petrecerilor lăutărești pe scene înalte, chiar „culturale”, unde se pliază adecvat - ca o nucă pe un perete - la conținutul evenimentului parazitat”, declară Vasile Bănescu. 

Val de ironii dupa scandalul Coldplay - Babasha. Românii s-au întrecut să facă glume pe seama incidentului

„Ceva caracteristic societății care se dă în spectacol și al cărei nivel cultural culminează în idolatrizarea extatică a divertismentului bășcălios, cu dujmanii nemilos.

Solistul trupei Coldplay a cerut publicului, în glumă, să-l huiduie pe el după scandalul Babasha: „Vă iubim necondiționat”

Aceeași societate votează dezinvolt, pentru că i se pare cool, strâmbii și impostorii loviți de delir ultranaționalist și antieuropean, adică antinațional.

Patriotism zgomotos și bine remunerat. Manelizat.”, a mai spus Vasile Bănescu.

De ce l-a ales Coldplay pe Babasha să îi cânte la concert. Obiceiul trupei de care puțini știu

Mai multe articole despre:
babasha coldplay vasile banescu