MENIU

Şeful Federaţiei Internaţionale a Automobiliştilor, eroul unui scandal sado-masochist

Marele scriitor peruan Mario Vargas Llosa a sărit în apărarea prietenului său Max Mosley, preşedintele Federaţiei Internaţionale a Automobiliştilor, subiect al unui scandal de presă după ce a fost filmat în plină activitate sexuală sado-masochistă.

Într-un articol publicat de cotidianul madrilen El Pais, Llosa subliniază că viaţa sexuală a unei persoane nu ar trebui să aibă altă limită decât cea stabilită de legea care protejează cetăţenii de relele tratamente şi violenţă.

Ceea ce fac cuplurile sau indivizii în aceste limite nu îi priveşte decât pe ei înşişi, notează Vargas Llosa. El condamnă rolul cu adevărat nedemn jucat de săptămânalul britanic News of the World, care a difuzat la 30 martie un material video referitor la excentricele activităţi la care s-a dedat Mosley.

Preşedintele FIA a ieşit şi el la atac printr-un interviu apărut în ziarul Sunday Telegraph, în care îşi apără dreptul la viaţa sexuală.

Cu toate acestea, Federaţia Internaţională a Automobiliştilor a convocat pentru 3 iunie la Paris o adunare extraordinară pentru a pune în discuţie scandalul şi eventuala înlocuire a preşedintelui.
Mai multe articole despre:
scandal Max Mosley